Η McAfee θα καταβάλει «λογικά έξοδα» στους πελάτες της ως αποζημίωση για τη ζημιά που τους προκάλεσε προ ημερών ένα προβληματικό update.


mcafeeΗ ενημέρωση εσφαλμένα αναγνώρισε ως ιό ένα κανονικό αρχείο των Windows (το svchost.exe), με συνέπεια να καταρρεύσουν χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο, κυρίως σε ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες, όπως νοσοκομεία, πανεπιστήμια, αστυνομίες, κυβερνητικά γραφεία κ.α., αλλά και μερικοί οικιακοί υπολογιστές.


Η αποζημίωση, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, θα καταβληθεί σε όσους χρήστες-πελάτες της υποβλήθηκαν σε δαπάνη για να επιδιορθώσουν τους υπολογιστές τους (π.χ. δαπάνες σε ειδικούς τεχνικούς). Όμως η αποζημίωση δεν περιλαμβάνει τυχόν ζημιά που υπέστησαν οι εργασίες των πελατών της.


Η αποζημίωση είναι ένα από τα μέτρα που πήρε η McAfee για να απαλύνει τον αντίκτυπο από το πρόβλημα που άθελά της προκάλεσε. Η εταιρία, μεταξύ άλλων, στέλνει άμεσα ένα δίσκο αποκατάστασης (recovery CD) σε όσους τον χρειάζονται και παράλληλα παρατείνει για μια διετία δωρεάν τις συνδρομές των πελατών της που επηρεάστηκαν.