Η καναδική RIM παρουσίασε το νέο λειτουργικό της σύστημα BlackBerryOS 6.0, μαζί με δύο νέα μοντέλα, το Bold 9650 και το Pearl 3G.


Pearl_9100_FrontTo νέο λειτουργικό θα κυκλοφορήσει στην αγορά το επόμενο τρίμηνο. Το Bold 9650 λειτουργεί σε δίκτυα κινητής CDMA και το μικρού μεγέθους Pearl 3G προορίζεται προς χρήση σε δίκτυα κινητής τρίτης γενιάς, ενώ θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τον Μάιο.


Ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της RIM Μάικ Λαζαρίδης χαρακτήρισε το νέο λειτουργικό μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές στο BlackBerry εδώ και χρόνια. Ο Λαζαρίδης έδειξε ένα σύντομο βίντεο με τις δυνατότητες του OS 6.0 και οι αναλυτές που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση της εταιρίας αντέδρασαν με «σοκ και δέος», σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία. Αμέσως η μετοχή της εταιρίας παρουσίασε κέρδη στα χρηματιστήρια του Καναδά και των ΗΠΑ.


BlackBerry 9650 Bold

BlackBerry 9650 Bold

Η πρώτη αντίδραση των εντυπωσιασμένων αναλυτών δείχνει ότι η εταιρία θα ρίξει για τα καλά το «γάντι» στις μεγάλες ανταγωνίστριές της Apple και Motorola και στα «έξυπνα» κινητά τους iPhone και Droid αντίστοιχα.


Σύμφωνα με τον Λαζαρίδη, σταδιακά όλες οι συσκευές της RIM θα «τρέχουν» το νέο λειτουργικό σύστημα, αλλά θα χρειαστεί κάποιος χρόνος γι’ αυτό. Είπε ακόμα πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε οι υπάρχουσες συσκευές Blackberry να μπορούν να αναβαθμιστούν στο OS 6.0, το οποίο θα είναι πιο φιλικό για τον χρήστη (μεταξύ άλλων θα διαθέτει ένα πιο φιλικό πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο).


Παράλληλα, αναπτύσσεται γρήγορα το online κατάστημα εφαρμογών της RIM και το «κατέβασμα» των σχετικών εφαρμογών για κινητά έχει διπλασιαστεί το τελευταίο τρίμηνο σε περίπου 1 εκατ. εφαρμογές ημερησίως.