Η Nikon Europe ανακοινώνει την κυκλοφορία του νέου υπερ-τηλεφακού zoom AF-S NIKKOR 200-400 mm f/4G ED VR II.


AFS_200_400_VR_II_iΑυτός ο φακός αντικαθιστά τον ιδιαίτερα δημοφιλή φακό AF-S Zoom NIKKOR 200-400 mm f/4G IF-ED VR και περιλαμβάνει τη νέα γενιά τεχνολογίας απόσβεσης κραδασμών (VR II), επίστρωση νανοκρυστάλλων και νέα λειτουργία A/M, στοιχεία που τον καθιστούν την ιδανική, ευέλικτη επιλογή για φωτογράφους αθλημάτων και άγριας φύσης. Ο συγκεκριμένος τύπος υπερ-τηλεφακού zoom παραμένει μοναδικός στην αγορά και υποδεικνύει τη συνεχή αφοσίωση της Nikon στην καινοτομία και την ποιότητα.


Ο AF-S NIKKOR 200-400 mm f/4G ED VR II διαθέτει ενσωματωμένη απόσβεση κραδασμών δεύτερης γενιάς (VRII) και σας παρέχει τη δυνατότητα να τραβάτε φωτογραφίες με ταχύτητες κλείστρου έως και τέσσερις φορές μικρότερη, ώστε να επιτυγχάνονται καθαρότερες φωτογραφίες όταν χρησιμοποιείτε τη φωτογραφική μηχανή για λήψη στο χέρι.


Επιπλέον, η νέα λειτουργία A/M, που προστέθηκε στις υπάρχουσες λειτουργίες M/A και M, επιτρέπει την προτεραιότητα της αυτόματης εστίασης ακόμα και όταν ο δακτύλιος εστίασης χρησιμοποιείται κατά τη λήψη.


Μειωμένα διπλά είδωλα και λάμψεις
Ο AF-S NIKKOR 200-400 mm f/4G ED VR II ενσωματώνει πλέον την αποκλειστική επίστρωση νανοκρυστάλλων της Nikon που αποτρέπει την αντανάκλαση του φωτός και μειώνει δραστικά τα διπλά είδωλα και τις λάμψεις. Επιπλέον, ενσωματώνει τέσσερα στοιχεία φακού ED για ελαχιστοποίηση των εσωτερικών αντανακλάσεων και εκτροπών. Αυτά τα χαρακτηριστικά παρέχουν φωτογραφίες με εμπλουτισμένη, έντονη αντίθεση ακόμα και σε συνθήκες τεχνητού φωτισμού.


Ο φακός αυτός διαθέτει αυτόματη εστίαση με ενσωματωμένο αθόρυβο μοτέρ για να εξασφαλίζει γρήγορη και αθόρυβη εστίαση. Το ανθεκτικό σώμα μαγνησίου του φακού AF-S NIKKOR 200-400 mm f/4G ED VR II παρέχει στεγανοποίηση από την υγρασία και τη σκόνη καθώς και προστατευτικό κρύσταλλο για τον φακό, ώστε να αντιμετωπίζονται τα φαινόμενα της σκόνης και της υγρασίας ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες λήψης.


Με βάρος μόνο 3.360g και παράλληλα με την εξαιρετική του ευελιξία για λήψη φωτογραφιών με τηλεφακό, ο νέος φακός αποτελεί μια πρακτική εναλλακτική λύση έναντι της χρήσης και μεταφοράς μεγάλων τηλεφακών. Παρέχεται μαζί με θήκη υψηλής ποιότητας, τύπου σακιδίου πλάτης, που σας επιτρέπει εύκολη και ασφαλή μεταφορά.


Τεχνικά χαρακτηριστικά
Εστιακή απόσταση: 200-400 mm
Διάφραγμα: f/4
Δομή φακού: 24 στοιχεία σε 17 ομάδες
Γωνία φωτογραφίας: 12°20΄- 6°10΄ (8°- 4° για φορμά Nikon DX)
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος: 9 (στρογγυλεμένες)
Πλησιέστερη απόσταση εστίασης: 2,0m/6ft. (AF), 1,95m/6,4ft. (MF)
Μέγεθος φίλτρου/εξαρτήματος: 52mm
Διάμετρος x μήκος: Περίπου 124 x 365,5mm
Βάρος : 3.360g