Τα καταστήματα Public στην Πλατεία Συντάγματος και τον Πειραιά, έφεραν πρώτα στην Ελλάδα τo Nexus One, επονομαζόμενο και ως Google Phone.


google nexus oneΤο Nexus One είναι η συσκευή που χρησιμοποιεί την τελευταία εξέλιξη του λειτουργικού συστήματος της Google για φορητές συσκευές, το Android 2.1, το οποίο ενσωματώνει βελτιωμένο γραφικό περιβάλλον. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν κάμερα ανάλυσης 5 Megapixel με LED flash, οθόνη AMOLED 3,7 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 1 GHz, διαστάσεις 119 x 59.8 x 11.5 mm, ενώ ζυγίζει μόλις 130 γραμμάρια.


Ήδη το Nexus One έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και τα θετικά σχόλια του Διεθνούς Τύπου, και αναμένεται να κερδίσει μεγάλη μερίδα των φανατικών των smartphones, αν και το ίδιο θεωρείται ως το ξεκίνημα μιας νέας κατηγορίας κινητών τηλεφώνων, των superphones.


Το πρωτοποριακό αυτό κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασκευάζει η HTC για λογαριασμό της Google και προς το παρόν διατίθεται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να ανακαλύψουν τις προηγμένες τεχνολογίες του οι επισκέπτες των καταστημάτων Public σε Αθήνα και Πειραιά.