Η LOT Polish Airlines και η Amadeus ανακοίνωσαν την επέκταση της τεχνολογικής τους συνεργασίας με την υιοθέτηση του Star Alliance Common IT Platform (CITP) inventory module.


LOT airlinesΗ LOT, η οποία χρησιμοποιεί το σύστημα κρατήσεων Altea της Amadeus από το 2003, θα προσθέσει επίσης το Altéa inventory module της Amadeus στο σύστημα διαχειρίσης πελατών της. Μετά την εφαρμογή του συστήματος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2010, η αεροπορική εταιρεία θα διαχειρίζεται τόσο τις κρατήσεις όσο και το inventory από μια ενιαία, νέας γενιάς τεχνολογική πλατφόρμα.


Με την εφαρμογή του CITP για τη διαχείριση του inventory, η LOT θα επωφεληθεί από τις επιπρόσθετες συνέργειες με άλλα μέλη της Star Alliance, όπως το βελτιωμένο time to market, η μείωση του κόστους συνεχούς ανάπτυξης των συστημάτων της και η παροχή απρόσκοπτης εξυπηρέτησης στο διεθνές δίκτυο της Star Alliance.


Το Altéa Inventory της Amadeus είναι ένα ζωτικής σημασίας στοιχείο της σουίτας Altéa της εταιρείας. Έχει σχεδιαστεί με τη χρήση του Service Oriented Architecture, που παρέχει τη δυνατότητα στις αεροπορικές εταιρείες να εφαρμόζουν τις πιο προηγμένες τεχνικές διαχείρισης εσόδων, να αναβαθμίσουν τη διαχείριση των δρομολογίων και να βελτιστοποιούν σημαντικά το χρόνο προώθησης στην αγορά νέων προϊόντων.


Με την προσθήκη της LOT, η κοινότητα του Amadeus Altéa απαριθμεί πλέον πάνω από 130 αεροπορικές εταιρείες, που χρησιμοποιούν το σύστημα κρατήσεων Altéa, και πάνω από 90 αεροπορικές που έχουν επιλέξει την πλήρη έκδοση της σουίτας Altéa CMS.