Από την Ιαπωνία μέχρι την Ευρώπη και την Αμερική, σήμερα, η Fujitsu εγκαινιάζει την παγκόσμια “στρατηγική cloud”.


fujitsu-logoΚατά την άποψη της Fujitsu, η “στρατηγική cloud” αποτελείται από τέσσερις τρόπους εφαρμογής: της υποδομής, των εφαρμογών, δραστηριοτήτων και περιεχομένου. Οι πελάτες είναι σε θέση να επιλέγουν κάποιο ή και όλα τα στάδια εφαρμογής. Η Fujitsu προσφέρει ήδη πλατφόρμες cloud σε περιφερειακό επίπεδο για τη λειτουργία των υποδομών, ενώ από σήμερα αυτή η προσφορά ενισχύεται με την παγκόσμια ανάπτυξη μιας τυποποιημένης πλατφόρμας cloud.


Οι υπηρεσίες της πλατφόρμας θα προσφέρονται σε δοκιμαστική βάση από τον επόμενο μήνα (με διάθεση στο εμπόριο από τον Οκτώβριο 2010) στην Ιαπωνία και θα επεκταθούν στη συνέχεια στην Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την uπόλοιπη Ευρώπη, μέχρι το Μάρτιο του 2011.


Η παγκόσμια πλατφόρμα θα συμπληρώσει τις τοπικές πλατφόρμες cloud, με την κάλυψη των αναγκών των πελατών που χρειάζονται τυποποίηση των υποδομών ICT σε παγκόσμιο επίπεδο. Oι πελάτες της Fujitsu θα είναι σε θέση να μειώσουν το κόστος στις υποδομές ICT, προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες που επιθυμούν στην τοπική ή την παγκόσμια πλατφόρμα και την ίδια στιγμή να είναι πιο ευέλικτοι και ανταποκρινόμενοι στην παροχή ICT, χωρίς όμως να θυσιάζεται η ασφάλεια και η ευελιξία. Θα είναι επιπλέον σε θέση να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία της Fujitsu στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και των δικτύων.


Η Fujitsu βλέπει τις υπηρεσίες της στο χώρο του «cloud computing» όχι ως επανάσταση, αλλά ως εξέλιξη. Τα στάδια των υποδομών και εφαρμογών (applications) αποτελούν προέκταση των συμβατικών υπηρεσιών που προσφέρονται από την Fujitsu εδώ και χρόνια. Ωστόσο, τα στάδια δραστηριοτήτων και περιεχομένου, αντιπροσωπεύουν μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία ICT δημιουργεί αξίες, μέσω της εμφάνισης νέων επιχειρηματικών μοντέλων για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών για τους αγοραστές.


Με δεκαετίες εμπειρίας στην παροχή υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, η Fujitsu μπορεί να παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη σε μεγάλους και μεσαίου μεγέθους πελάτες που επιθυμούν να μεταφέρουν τα μεγάλα και πολύπλοκα πληροφοριακά τους συστήματα και να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε λειτουργία του μοντέλου «cloud consumption», με την ελάχιστη δυνατή διατάραξη του συστήματος και τη μέγιστη ασφάλεια. Επιπλέον, με τη δημιουργία νέων συμμαχιών με άλλες εταιρείες που εμπλέκονται στο «cloud», η Fujitsu εξασφαλίζει ότι οι πελάτες δεν θα αντιμετωπίσουν τα μειονεκτήματα που προκαλούν τα «ιδιόκτητα» συστήματα.


Στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ινδία (EMEA & I), η Fujitsu ήδη έχει ξεκινήσει την προσφορά IaaS από τον Νοέμβριο του 2009, σηματοδοτώντας μια στροφή του μοντέλου, μετατρέποντας τα πάγια στοιχεία που προηγουμένως είχαν καθοριστεί σαν σταθερό κόστος της επιχείρησης σε μεταβλητό κόστος. Οι εταιρίες έχουν τη δυνατότητα αντικατάστασης του συνόλου ή μέρους του hardware που διαθέτουν στην επιχείρηση, με μια απλή, ασφαλή plug-in σύνδεση με τους «φυσικούς» διακομιστές που βρίσκονται αποκλειστικά στα ασφαλή data centers της Fujitsu, διασφαλίζοντας, με τον τρόπο αυτόν, τα δεδομένα τους.