Ο Πρόεδρος και CEO της NEC Unified Solutions Hellas, κ. Γ. Τσιουράκης, τοποθετήθηκε σχετικά με την ενσωμάτωση της ΝΕC Philips Unified Solutions.


Ο κ. Τσιουράκης

Ο κ. Τσιουράκης

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έλαβε χώρα την 1η Απριλίου του 2010, Η NEC Philips Unified Solutions μετονομάζεται σε NEC Unified Solutions, με τις δραστηριότητές της να ενσωματώνονται πλήρως στην NEC Corporation.


“Η κίνηση προς την 100% κυριότητα της NEC ήταν αποτέλεσμα των μακροπρόθεσμων επιχειρηματικών σχεδίων της PHILIPS και της NEC. Στις αρχές του 2000, η PHILIPS αποφάσισε να απεκδυθεί τις μη βασικές της επιχειρήσεις, όπως οι τηλεπικοινωνίες, για να εστιάσει καλύτερα στις βασικές επιχειρήσεις και τομείς εξειδίκευσής της, όπως η Υγεία, τα Καταναλωτικά Ηλεκτρονικά Προϊόντα και ο Φωτισμός. Παράλληλα, η NEC αποφάσισε να αντισταθμίσει την ηγετική της θέση στο ΙΤ / Networking και να επεκτείνει την παγκόσμια παρουσία της στις Εταιρικές & Επιχειρησιακές Επικοινωνίες, διευρύνοντας την παρουσία και τις δραστηριότητές της στην περιοχή ΕΜΕΑ (Europe, Middle East & Africa)”.


“Μέχρι το 2005, η NEC είχε ήδη καταλάβει ηγετική θέση στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού και ήταν το νούμερο τρία στις ΗΠΑ. Για να συνεχίσει όμως να αναπτύσσεται, η NEC έπρεπε να διευρύνει σημαντικά την παρουσία και τις πωλήσεις της στην Ευρώπη”.


“Έτσι, το Νοέμβριο του 2005 ανακοινώθηκε μία κοινοπραξία μεταξύ NEC και PHILIPS η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 3 Απριλίου του 2006, οπότε η NEC απέκτησε το 60% της Επιχειρησιακής Μονάδος PBC (Philips Business Communications) της PHILIPS. Η κοινοπραξία συνδύασε την ισχυρή τεχνολογική βάση της NEC και την παρουσία στην αγορά της PHILIPS. Έδωσε επίσης μία περίοδο μετάβασης τεσσάρων ετών, κατά την οποία νέες στρατηγικές μάρκετινγκ και προϊόντων, όπως η προσέγγιση Univerge360, θα μπορούσαν να ενσωματωθούν με ομαλό και αποτελεσματικό τρόπο. Στις 31 Μαρτίου, η μεταβατική περίοδος ολοκληρώθηκε, ιδρύθηκε η νέα εταιρεία NEC Unified Solutions, η οποία πλέον βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της NEC Corporation”.


“Εν συντομία, το σχέδιο της NEC Unified Solutions είναι να γίνει η εταιρεία με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην περιοχή EMEA για θέματα μετάβασης σε ενοποιημένες επικοινωνίες που βασίζονται σε IP. Για να το επιτύχει αυτό, η NEC Unified Solutions έχει δημιουργήσει ένα επαγγελματικό δίκτυο κεντρικής υποστήριξης, τοπικών θυγατρικών εταιρειών και δικτύου συνεργατών, έχει αναπτύξει μία προϊοντική στρατηγική υψηλών διαβαθμίσεων γύρω από την ιδέα UNIVERGE360 και σκοπεύει να συνεχίσει να αντισταθμίζει την παγκόσμια τεχνογνωσία της σε όλους τους τομείς, από την Τηλεφωνία IP και τις Ενοποιημένες Επικοινωνίες μέχρι τις Υπηρεσίες Διαχείρισης εξ αποστάσεως, τα Ασύρματα Δίκτυα και τα Συστήματα Ασφαλείας”.


“Το όνομα της εταιρείας έχει αλλάξει υιοθετώντας το όνομα της NEC. Όλα τα νέα προϊόντα, γραφικές ύλες, έγγραφα, δικτυακοί τόποι και σημάνσεις κτηρίων θα αλλαχθούν (εάν δεν έχουν αλλάξει) με το όνομα NEC. Για τα πιο επίσημα έγγραφα και συμφωνίες, οι πελάτες και οι συνεργάτες των καναλιών έχουν ήδη ενημερωθεί για τις αλλαγές, προτού αυτές ανακοινωθούν επίσημα.


“Όσον αφορά στις καθημερινές επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι πελάτες και το δίκτυο συνεργατών δεν χρειάζεται να προσαρμοστούν σε νέες πρακτικές. Οι επαφές των πελατών με την εταιρεία και οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών παραμένουν ως είχαν. Οι δυνατότητες εκπαίδευσης προσφέρονται όπως και πριν και τέλος, τόσο οι διαδικασίες παραγγελίας προϊόντων και χρόνων παράδοσης ισχύουν και εφαρμόζονται όπως και πριν. Συνεπώς, όλες οι δεσμεύσεις και συμφωνίες της εταιρείας με συνεργάτες και πελάτες που είχαν γίνει ισχύουν και δε θα επηρεαστούν καθόλου από την εν λόγω αλλαγή”.


“Οι πελάτες στην περιοχή της ΕΜΕΑ και το δίκτυο συνεργατών μπορούν να αναμένουν περισσότερη καινοτομία, περισσότερη τεχνολογική ενσωμάτωση και ένα ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις Εταιρικές & Επιχειρησιακές Επικοινωνίες, καθότι θα αναμένεται διεύρυνση των λύσεων που παρέχονται σήμερα και με προϊόντα και εφαρμογές από άλλους τομείς της NEC, όπως οι υπολογιστές, λύσεις προβολής, λύσεις ψηφιακής σήμανσης, λύσεις ασφάλειας κ.λπ.”.


“Επίσης, ένας από τους λόγους για τους οποίους η νέα εταιρεία θα προσφέρει μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους πελάτες και το δίκτυο συνεργατών της, αποτελεί το γεγονός ότι οι δραστηριότητες R&D της NEC Unified Solutions θα είναι πιο στενά ευθυγραμμισμένες και ενοποιημένες σε παγκόσμια κλίμακα, σχηματίζοντας έναν οργανισμό παγκοσμίου ανάπτυξης που θα εκτείνεται από την Ιαπωνία έως την Αυστραλία, τις Η.Π.Α. και φυσικά στις χώρες της περιοχής ΕΜΕΑ. Το δυναμικό της εταιρείας θα αποτελείται από περισσότερους από 1.000 μηχανικούς ανάπτυξης νέων λύσεων – περισσότερους από οποιονδήποτε άλλο πάροχο τηλεπικοινωνιών – και θα εστιάζει στο να παρέχει σε πελάτες και στο δίκτυο συνεργατών σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα”.


Το σύστημα iS3000
“Η NEC Unified Solutions εκτιμά το μεγάλο αριθμό πελατών iS3000 που έχει και παρέχει τους απαραίτητους τεχνικούς και πόρους μάρκετινγκ για να μπορέσει να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες αυτούς στην περιοχή EMEA . Οι αναβαθμίσεις υλικού και λογισμικού θα συνεχίσουν να παρέχονται τακτικά και οι προγραμματισμένες στρατηγικές μετάβασης θα συνεχίσουν να στηρίζονται και να πραγματοποιούνται. Η NEC Corporation αναγνωρίζει τη δύναμη του τηλεπικοινωνιακού συστήματος iS3000 και ως εκ τούτου θα τεθεί υπό το όνομα NEC”.


H πορεία στην Ευρώπη
“Στην Ευρώπη, η NEC Unified Solutions θα αυξήσει το παγκόσμιο μερίδιο της NEC στην αγορά των επιχειρησιακών επικοινωνιών, προσφέροντας μία ευρεία γκάμα λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέχρι μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς. Επίσης, η νέα εταιρεία σκοπεύει να προλάβει και να ανταποκριθεί στις νέα ανάγκες κάθετων αγορών, όπως Υγεία, Ξενοδοχειακά, Εκπαίδευση, Κρατικοί Οργανισμοί, Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, Εμπόριο / Βιομηχανίες και Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες”.