Σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας της ανακοίνωσε η Yahoo για το α΄ τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.


Yahoo_thumbΕιδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, διαμορφώθηκαν σε 310 εκατ. δολ. ή 22 cents ανά μετοχή από 118 εκατ. δολ. ή 8 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν παράλληλα σε 1,13 δισ. δολ. από 1,16 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2009.


Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 9 cents ανά μετοχή με καθαρά έσοδα ύψους 1,17 δισ. δολ. Η Yahoo ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ενισχύθηκαν κατά 7 cents ανά μετοχή λόγω της πώλησης της Zimbra και από τα οφέλη που προκύπτουν από την συνεργασία με τη Microsoft Corp.


Τα κέρδη από δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε 188 εκατ. δολ. από 101 εκατ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2009. “Είχαμε ένα καλό τρίμηνο, παρουσιάζοντας κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες που ξεπέρασαν το outlook που είχαμε δώσει”, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo, Carol Bartz.