Η πορεία του iPhone βοήθησε την Apple να σημείωσει αύξηση 90% στα κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο του έτους, εκτοξεύοντας τη μετοχή σε τιμή ρεκόρ.


apple-logo-dec07Η εταιρεία ξεπέρασε τις προβλέψεις της Wall Street, με τις πωλήσεις 8,75 εκατομμυρίων συσκευών iPhone σε όλο τον κόσμο, τους τρεις πρώτους μήνες της χρονιάς, αριθμός αυξημένος κατά 131% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


Το iPhone ήταν ο κύριος λόγος πίσω από τα κέρδη της εταιρείας, που αυξήθηκαν από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σε 3 δισεκατομμύρια. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 48%, στα 13,5 δισεκατομμύρια, στοιχεία που, σύμφωνα με τον Στιβ Τζόμπς, σηματοδοτούν την καλύτερη μη-εορταστική περίοδο στην ιστορία της εταιρείας.


Ο ίδιος προέβλεψε περαιτέρω αύξηση των εσόδων. «Κυκλοφορήσαμε το iPad και οι χρηστές το έχουν ήδη αγαπήσει. Ετοιμάζουμε κι άλλα πρωτοποριακά προϊόντα που θα ενθουσιάσουν τους καταναλωτές», σχολίασε. Η τιμή της μετοχής της Apple διπλασιάστηκε τους τελευταίους 12 μήνες, προκαλώντας τα πολύ θετικά σχόλια των αναλυτών. «Είναι απίστευτο, τα αποτελέσματα τους είναι εκπληκτικά», δήλωσε ο Σο Γου, στέλεχος της τράπεζας επενδύσεων Kaufman Brothers στο Σαν Φρανσίσκο.


Οι πωλήσεις των υπολογιστών Macintosh αυξήθηκαν κατά 33%, ενώ οι πωλήσεις των iPod παρουσίασαν μικρή πτώση της τάξης του 1%.