«Η ανάκαμψη είναι ψηφιακή» αποτελεί το κεντρικό θέμα του digital economy forum, του συνεδρίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ).


logo_digital_economyH διοργάνωση θα λάβει χώρα στις 3 Μαΐου στο ξενοδοχείο “Athenaeum Intercontinental”, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 15 ετών από την ίδρυσή του.


Το ψηφιακό όραμα της Ελλάδας και ο ρόλος των νέων τεχνολογιών στην οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας θα βρεθούν στο επίκεντρο του συνεδρίου με βασικό ομιλητή τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Α. Παπανδρέου.


Την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αντώνης Κ. Σαμαράς. Τα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών τόσο για την αναδιάρθρωση του κράτους όσο και για την τόνωση της οικονομίας και την έξοδο από την οικονομική κρίση αναμένεται να παρουσιαστούν από τους υπουργούς: Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κα Λούκα Κατσέλη, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννη Ραγκούση, και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Δημήτρη Ρέππα.


Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται Γενικοί Γραμματείς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις δράσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη βέλτιστη αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών. Στη λίστα των ομιλητών έχουν συμπεριληφθεί κορυφαία ονόματα από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, τον κλάδο της πληροφορικής και των επικοινωνιών και των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων.


e-Skills_Week_logo_final_Correct_newsΙδιαίτερη ενότητα θα αποτελέσει το e-Skills Week 2010 conference, με βασικούς ομιλητές την υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κεντρικό θέμα αποτελεί η εισαγωγή της εκμάθησης ψηφιακών δεξιοτήτων στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και στο εργασιακό περιβάλλον. Η Ευρώπη αναζητεί τρόπους ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων και των πολιτών της, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ψηφιακής οικονομίας και να ενισχυθεί η απασχόληση μέσω της δημιουργίας νέων καινοτόμων επιχειρήσεων.


Τόσο στο digital economy forum όσο και στο e-Skills Week 2010 conference πρόκειται να κατατεθούν οι απόψεις των φορέων της αγοράς και της κοινωνίας. Στόχος είναι να ακολουθήσει ένας γόνιμος διάλογος με απώτερο σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.


Περισσότερες πληροφορίες για το digital economy forum είναι διαθέσιμες στο www.deforum.gr.