Σκληρή απάντηση της διοίκησης του ΟΤΕ σε δημοσίευμα της εφημερίδας: “Τα Νέα”

“Ψευδές” χαρακτήρισε ο ΟΤΕ δημοσίευμα του Τύπου όπου αναφέρεται πως ασκήθηκε δίωξη κατά του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, Παναγή Βουρλούμη, για συμβιβασμό του ΟΤΕ με τις εταιρείες Ιntracom – Siemens – ANKO. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως ο Οργανισμός επιφυλάσσεται “παντός νομίμου δικαιώματός του”.

Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ διευκρινίζει στην ανακοίνωση του αναφορικά με το εν λόγω δημοσίευμα πως:

“1) Τo 2005, κατόπιν δημοσιευμάτων, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση μετά το πέρας της οποίας, το έτος 2007, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου (in rem) για συμβιβασμό του ΟΤΕ με τις εταιρείες Ιntracom – Siemens – ANKO. H άσκηση δίωξης in rem εξειδικεύεται σε πράξεις και όχι σε πρόσωπα. Επίσης η κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης δεν εξέδωσε πόρισμα, στο οποίο να αποδίδονται κατά οποιοδήποτε τρόπο πράξεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Είναι ψευδές ότι η δίωξη ασκήθηκε κατά του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ κ. Παναγή Βουρλούμη. O συμβιβασμός έγινε κατόπιν σειράς μελετών ανεξαρτήτων εμπειρογνωμόνων και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ.

2) Ο συμβιβασμός με τους προμηθευτές αφορούσε συντήρηση των δικτύων για περίοδο προ του 2004 που ανέλαβε η παρούσα Διοίκηση. Ο συμβιβασμός κατέστη επιβεβλημένος ακριβώς επειδή η Υπηρεσία της οποίας προΐστατο ο κ. Μπαριτάκης, δεν τηρούσε ως όφειλε μητρώο συντηρήσεων από τις παραπάνω Εταιρίες που προέβαιναν σε τεχνική υποστήριξη του εξοπλισμού που είχαν προμηθεύσει στον ΟΤΕ.

3) Ο κ. Μπαριτάκης απηλλάγη των καθηκόντων του κατόπιν έκθεσης του Γενικού Διευθυντή Εσωτερικού Ελέγχου γιατί αντίθετα με τις ρητές, πάγιες οδηγίες της Διοίκησης κατά τους Ολυμπιακούς, έδωσε γραπτή εντολή να μην επισκευαστεί κύκλωμα προς τη Βόρεια Ελλάδα, παράλειψη που οδήγησε στη διακοπή της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων για 45 λεπτά.

4) Η απαλλαγή των καθηκόντων του κ. Μπαριτάκη απεφασίσθη πριν προβάλει τις αντιρρήσεις του στον τρόπο του διακανονισμού του κόστους της συντήρησης.

5) Ο κ. Μπαριτάκης αποχώρησε κατόπιν αιτήσεώς του τον Δεκέμβριο του 2005 κάνοντας χρήση της εθελούσιας εξόδου του ΟΤΕ.

6) Η υπόθεση, την οποία διερευνά η Δικαιοσύνη ποτέ δεν έχει αποκρυβεί, ούτε έχει ποτέ γίνει τέτοια προσπάθεια. Εμφανίζεται κατά τακτά διαστήματα σε διάφορα έντυπα και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μάλιστα με τρόπο που δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις κατά της Εταιρίας αφού δεν αναφέρονται τα παραπάνω γεγονότα. Η υπόθεση έχει συζητηθεί και στη Βουλή (Συνεδριάσεις – 22/6/07 & 12/2/2008).

7) Οι αριθμοί, τους οποίους παρουσιάζει το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» είναι τελείως παραπλανητικοί. Ο ΟΤΕ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του”.