Για 6η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «The Art & Science of Negotiation» υπό τη φιλοξενία του Athens Information Technology (AIT).


ait_harvardΣτη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 73 ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων, ερευνητικών και κρατικών οργανισμών από την Αγγλία, τη Γερμανία, το Μαλάουι, την Ιορδανία, τη Ρουμανία, την Κύπρο και την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την χρησιμότητα του σεμιναρίου και τις γνώσεις του εισηγητή Dr. Brian Mandell τον οποίο βρήκαν απαιτητικό, ενδιαφέρον και γεμάτο ενέργεια. Μεγάλος αριθμός δήλωσε ενδιαφέρον να παρακολουθήσει την δεύτερη ενότητα του σεμιναρίου του χρόνου.


Συγκεκριμένα το σεμινάριο θα διεξαχθεί εκ νέου τον Απρίλιο του 2011 σε δύο ενότητες:


Ενότητα 1: The Art & Science of Negotiation, 4- 6 Απριλίου, 2011
Ενότητα 2: Negotiation Master Class, 7 – 8 Απριλίου, 2011


Το ΑΙΤ ανακοίνωσε τη διοργάνωση νέου σεμιναρίου του Dr. Mandell με τίτλο Crisis Management: Scenario Planning.


Ο Dr. Mandell είναι Διευθυντής στο Kennedy School Negotiation Project του Harvard University. Διδάσκει θέματα όπως η διαπραγμάτευση, η επίλυση της σύγκρουσης, ο σχεδιασμός σεναρίων εδώ και 16 χρόνια. Έχει εκπαιδεύσει ανώτερα και ανώτατα διευθυντικά στελέχη των εταιρειών Pfizer, Heinz, Novartis, and Shell. Έχει διδάξει πάνω στη θεματική ενότητα της διαπραγμάτευσης στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, το Μεξικό, την Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν και στις περισσότερες Πολιτείες της Αμερικής σε εκλεγμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους, και κυβερνητικούς υπουργούς.


To AIT κατέχοντας την αποκλειστικότητα της διοργάνωσης και του συντονισμού των σεμιναρίων του Harvard University, για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, διοργανώνει σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Κόκκαλη στο J.F.Kennedy School of Government, του Harvard University, εντατικά προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών, για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Μερικές από τις θεματικές ενότητες που καλύπτουν τα προγράμματα αυτά είναι: Διαπραγματεύσεις, Διαχείριση Τεχνολογίας και Καινοτομίας, Στρατηγική και Ηγεσία.


Το σεμινάριο «The Art & Science of Negotiation» έχουν παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 400 ανώτερα και ανώτατα στελέχη εταιρειών καθώς και ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.