Κλάδο του μέλλοντος χαρακτηρίζει η διοίκηση της εταιρείας το ιπποδρομιακό στοίχημα, από τον οποίο αναμένει ενίσχυση των μεγεθών της

Στην αγορά του ιπποδρομιακού στοιχήματος επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η διοίκηση του ομίλου Intralot.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση έχει σκοπό να εκμεταλλευθεί κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται στον κλάδο, όχι μόνο στις χώρες που ήδη έχει παρουσία αλλά και σε αγορές που ακόμη δεν έχει εισέλθει.

Όπως εξηγούν, ο στόχος της Intralot δεν είναι μια απλή διεύρυνση των δραστηριοτήτων της, αλλά η ισχυροποίηση της θέσης της στον κλάδο του ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Eξ άλλου, η διοίκηση της Παιανίας φέρεται να χαρακτηρίζει το ιπποδρομιακό Στοίχημα ως κλάδο του μέλλοντος, από τον οποίο αναμένει σημαντική ενίσχυση τόσο της κερδοφορίας, όσο και των πωλήσεων. Yποστηρίζει δε πως τη νέα αυτή τάση επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι συνεχώς δημιουργούνται «Γκρουπ Eργασίας», τα οποία ασχολούνται με θέματα ιπποδρομικού στοιχήματος.

Xαρακτηριστικό παράδειγμα του ενδιαφέροντος της Intralot αποτελεί η εξαγορά της ιταλικής κοινοπραξίας William Hill Codere Italia Srl. (WHCI), στην οποία προέβη πρόσφατα, μέσω της θυγατρικής της Intralot Italia.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, η κίνηση αυτή δεν έγινε μόνο για να ενισχυθεί η παρουσία της εταιρείας στην ιταλική αγορά, αλλά κυρίως για να εμπλουτιστεί το υπάρχον χαρτοφυλάκιό της με 20 επιπλέον άδειες για σημεία πώλησης ιπποδρομιακού στοιχήματος, τις οποίες έχει κερδίσει η WHCI κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού το 2006.

Προς την ίδια κατεύθυνση έχει κινηθεί ένα ακόμη από τα εγχειρήματα στην Πολωνία. Η πολωνική κυβέρνηση έχει παραχωρήσει στη θυγατρική της Intralot, Totolotek, τη νέα άδεια για τη λειτουργία του πανευρωπαϊκού ιπποδρομιακού στοιχήματος που διοργανώνει ο Σουηδικός Oργανισμός Διεξαγωγής Iπποδρομιακού Στοιχήματος, ATG.

Ο Oργανισμός προσφέρει τη δυνατότητα στοιχηματισμού σε σουηδικές ιπποδρομίες σε 12 χώρες, ενώ τα κέρδη των παικτών υπολογίζονται με βάση το συνολικό ποσό που στοιχηματίζεται σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται.

Παράλληλα, προωθεί την επέκταση των σημείων πώλησης των ιπποδρομιών από 50 σε 500.

Σύμφωνα με αναλυτές, το εγχείρημα της Intralot στην Πολωνία σηματοδοτεί αύξηση των πωλήσεων ιπποδρομιακού στοιχήματος της εταιρείας κατά 30%, συνεισφέροντας δηλαδή περί τα 20 εκατ. ευρώ επιπλέον στις πωλήσεις, ενώ σημαντική ενίσχυση προβλέπεται και σε επίπεδο κερδοφορίας.