Πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Info-Quest στις 16/4/2010, κατά την οποία έγινε ο απολογισμός της εταιρείας για το 2009.


info-questΕιδικότερα για την χρονιά που έκλεισε αναφέρθηκαν τα εξής: Σε μία δύσκολη χρονιά όπως αυτή του 2009, ο Όμιλος Info-Quest Α.Ε.Β.Ε. είχε σημαντική βελτίωση τόσο στα αποτελέσματα όσο και στην διαχείριση των οικονομικών πόρων του.


Η διοίκηση του Ομίλου προβλέποντας την κάμψη στα έσοδα, επικέντρωσε τις προσπάθειες της στην βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους επί των πωλήσεων και προέβη σε άμεσες ενέργειες περιστολής και εξορθολογισμού δαπανών. Οι κινήσεις αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση των λειτουργικών αποτελεσμάτων του Ομίλου καθώς επίσης και των κερδών προ, αλλά και μετά φόρων.


Στην πλειοψηφία τους οι βασικοί δείκτες οικονομικής και διαχειριστικής απόδοσης του Ομίλου εμφανίζονται βελτιωμένοι σε σχέση με το 2008. Ο συνολικός κύκλος εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε σε €402εκ. έναντι €458εκ. της προηγούμενης χρονιάς, ήτοι ποσοστιαία μείωση της τάξης του 12% ενώ για τα Μετά από Φόρους & Δικαιώματα Μειοψηφίας αποτελέσματα ανήλθαν σε €3,7εκ. έναντι ζημιών -€26,4 εκ. την προηγούμενη χρήση.


Σε επίπεδο κερδοφορίας δεν υπάρχει συγκρισιμότητα με την προηγούμενη χρήση καθώς κατά το 2008 η Εταιρεία προχώρησε σε σημαντικές απομειώσεις και διαγραφές συμμετοχών που επηρέασαν τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης.


Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας παραβρέθηκαν εννέα μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 36.831.093 κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου επί συνόλου 48.705.220 μετοχών, ήτοι το 75,62% επί του συνόλου των μετοχών της εταιρείας. Η συνέλευση είχε την κατά το νόμο και το καταστατικό αναγκαία απαρτία κι απεφάσισε για όλα τα θέματα της ημερησίας διάταξης.


1) Εγκρίθηκαν οι Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της 31.12.2009 καθώς και οι Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.
2) Απηλλάγησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και οι Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της διαχειριστικής χρήσεως του έτους 2009.
3) Εξελέγησαν ένας τακτικός και ένας αναπληρωματικός Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής για τη διαχειριστική χρήση 2010, μέλη της εταιρείας “PRICE WATERHOUSE COOPERS S.A.”
4) Το Διοικητικό Συμβούλιο, με θητεία μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του 2013, απαρτίζεται από τα εξής μέλη: Θεόδωρο Φέσσα, Ευτυχία Κουτσουρέλη, Δημήτριο Εφορακόπουλο, Μάρκο Μπιτσάκο, Κωνσταντίνο Ρήγα, Άννα Γιαννακάκου-Ραζέλου και Απόστολο Παπαδόπουλο. Από τα ανωτέρω μέλη οι κ.κ. Απόστολος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Ρήγας, και η κα Άννα Γιαννακάκου-Ραζέλου είναι ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.
5) Ορίσθηκαν τα μέλη της επιτροπής ελέγχου σύμφωνα με το αρ.37 του Ν.3693/2008 ως ακολούθως: Απόστολος Παπαδόπουλος, Κων/νος Ρήγας, Άννα Γιαννακάκου-Ραζέλου.
6) Εγκρίθηκαν οι αμοιβές και αποζημιώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση 2009 και προεγκρίθηκαν αντίστοιχα οι αμοιβές και αποζημιώσεις για τη χρήση 2010. Εγκρίθηκε επίσης σύμφωνα με το άρθρο 23Α του ΚΝ2190/20 σύμβαση εξαρτημένης εργασίας της εταιρείας με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μάρκο Μπιτσάκο.
7) Ανανεώθηκε η άδεια προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε Διευθυντές της εταιρείας για τη διενέργεια πράξεων που προβλέπονται στο άρθρο 23 παρ. 1 του Κ.Ν. 2190/20, έως την επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας.
8 & 9) Τροποποιήθηκε το άρθρο 4 για την επέκταση του σκοπού της εταιρείας και το άρθρο 9 που αφορά τη συγκρότηση του ΔΣ.
10) Αγορά ιδίων μετοχών της εταιρείας, βάσει του άρθρου 16 του Κ.Ν. 2190/20, όπως ισχύει, από την ίδια την εταιρεία, μέχρι ποσοστού 10% του εκάστοτε καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, εντός της χρονικής περιόδου από 16-4-2010 έως και τις 16-4-2012, με κατώτατη τιμή αγοράς ευρώ 0,50 ανά μετοχή και ανώτατη τιμή αγοράς ευρώ 5,00 ανά μετοχή με σκοπό τη μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου, τη διανομή στο προσωπικό ή οτιδήποτε άλλο ορίζει ο νόμος. Εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο για την εφαρμογή της απόφασης.


Επίσης ενημερώθηκαν οι μέτοχοι ότι στο διάστημα 18/6/2009 έως 16/04/2010 η εταιρεία δεν προχώρησε σε αγορά ιδίων μετοχών.


Στην ομιλία του προς τους μετόχους ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Info-Quest, κ. Θεόδωρος Φέσσας αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες ανάπτυξης, τις προοπτικές και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο όμιλος Info-Quest.