Κατηγορείται ότι επιβράδυνε την διαδικτυακή κίνηση ως αντίποινα για τους χρήστες που κατεβάζανε μεγάλο όγκο δεδομένων

Στην ανακοίνωση ότι θα εισηγηθεί την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της μεγαλύτερης στη χώρα παρόχου καλωδιακών υπηρεσιών για παραβίαση των κανόνων που εγγυώνται σε όλους τους χρήστες το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο προέβηκε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η υπόθεση προέκυψε έπειτα από επίσημη καταγγελία ότι η αμερικανική πάροχος Comcast προχώρησε σε επιβράδυνση της δικτυακής κίνησης για να «τιμωρήσει» τους χρήστες που κατέβαζαν από το διαδίκτυο μεγάλο όγκο δεδομένων.

«Η επιτροπή έχει υιοθετήσει μια σειρά αρχών και κανόνων για την προστασία του δικαιώματος πρόσβασης των καταναλωτών στο διαδίκτυο», τόνισε ο πρόεδρος Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, Κέβιν Μάρτιν και συμπλήρωσε, «διαπιστώσαμε ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες της Comcast παραβίασαν τις αρχές μας».

Ο Μάρτιν συμπλήρωσε λέγοντας ότι η Comcast μπλόκαρε «αυθαίρετα» την πρόσβαση στο ίντερνετ και απέφυγε να ενημερώσει τους καταναλωτές.

Η εκπρόσωπος της εταιρείες απέρριψε την κατηγορία ότι εμπόδισαν την πρόσβαση σε περιεχόμενο ή υπηρεσίες του διαδικτύου και υποστήριξε ότι επρόκειτο για «περιορισμένα και απολύτως δικαιολογημένα μέτρα διαχείρισης της δικτυακής κίνησης στο ευρυζωνικό δίκτυο της εταιρείας».

Ο Κέβιν Μάρτιν θα εισηγηθεί την επιβολή κυρώσεων σε ανοικτή συνεδρίαση της Επιτροπής την 1η του Αυγούστου.