Αρνητική ήταν η απάντηση της Yahoo και στη νέα πρόταση που τις κατατέθηκε από τη Microsoft

Όχι, ήταν η απάντηση της Yahoo Inc. στην αναθεωρημένη πρόταση που υπέβαλλε η Microsoft Corp. σε συνεργασία με τον επενδυτή Carl Icahn και την Sunnyvale.

Η πρώτη πρόταση από πλευράς Microsoft ξεκίνησε με προσφορά ύψους 31 δολαρίων ανά μετοχή για την Yahoo τον Φεβρουάριο. Η Microsoft επανήλθε, ανεβάζοντας την προσφορά στα 33 δολάρια, ωστόσο καθώς δεν επήλθε συμφωνία, απέσυρε την πρότασή της το Μάιο, σημειώνοντας πως η Yahoo ήθελε ποσό ύψους 37 δολάρια ανά μετοχή.

Η Yahoo φέρεται να δήλωσε την Κυριακή πως η νέα πρόταση, η οποία παρουσιάστηκε την Παρασκευή το βράδυ, είναι μεν καλύτερη από την προηγούμενη, δεν είναι όμως επαρκής. Τη χαρακτήρισε δε ως πρόταση που «ή την αποδέχεσαι ή όχι» προσθέτοντας πως είχε διορία 24 ωρών. «Είναι γελοίο να πιστέψει κάποιος πως το διοικητικό μας συμβούλιο θα αποδεχόταν τέτοια πρόταση. Δεν θα συμμετέχουμε σε μια συναλλαγή η οποία δεν είναι προς το όφελος των μετόχων μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Yahoo σε ανακοίνωσή του.

Πάντως, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo παραμένει ανοιχτό σε προτάσεις που να αφορούν ολόκληρη την εταιρεία οι οποίες όμως θα προσδώσουν πλήρη αξία στους μετόχους. Επίσης, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτευχθεί μια συμφωνία ακόμη και πριν από την 1η Αυγούστου οπότε είναι και η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.

Ο επενδυτής Icahn έχει ασκήσει έντονη κριτική κατά του διευθύνοντος συμβούλου της Yahoo, Jerry Yang, για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κλείσει τη συμφωνία με την Microsoft. Η Microsoft στις 7 Ιουλίου δήλωσε πως ενδέχεται να ανανεώσει τις διαπραγματεύσεις στην περίπτωση που ο Icahn, ο οποίος ελέγχει 69 εκατ. μετοχές της Yahoo, κατάφερνε να απομακρύνει τον Yang και το διοικητικό του συμβούλιο.