Για δεύτερη χρονιά διακρίθηκε ο ΟΤΕ στην Εταιρική Υπευθυνότητα, κατά την απονομή των βραβείων του CR Index στην Ελλάδα με διάκριση στο επίπεδο “Silver”.


Η υπεύθυνη του τομέα Εταιρικής Υπευθυνότητας, κ. Τζιμέα

Η υπεύθυνη του τομέα Εταιρικής Υπευθυνότητας, κ. Τζιμέα

To CR Index αναγνωρίζεται διεθνώς ως σημείο αναφοράς για τη συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Σε διάφορες χώρες χρησιμοποιείται ως εθνικός δείκτης Ε.Υ. Στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2008 από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό BITC (Business in the Community) και με τη συμμετοχή σημαντικών επιχειρήσεων.


Με αφορμή τη διάκριση αυτή, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας ΟΤΕ, κα Ντέπη Τζιμέα, δήλωσε: «Ο ΟΤΕ συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο CR Index, στηρίζοντας μια αξιόλογη προσπάθεια για την προώθηση της εταιρικής υπευθυνότητας στη χώρα μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που οι προσπάθειες μας αναγνωρίζονται και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, βελτιώνοντας καταρχάς την ίδια τη λειτουργία μας προς όφελος όλων –εργαζομένων, πελατών, κοινωνίας και περιβάλλοντος.»


Μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας με τίτλο «Σχέση Ευθύνης», ο ΟΤΕ έχει εντείνει, τα τελευταία χρόνια, τις προσπάθειές του για τη συστηματοποίηση, εμβάθυνση και εξέλιξη των πρακτικών Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει, καθώς και την ευθυγράμμισή τους με διεθνή πρότυπα. Οι απολογισμοί εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΤΕ αξιολογούνται με βάση διεθνή πρότυπα και δείκτες, όπως το GRI και το FTSE4Good.