Η Uni Systems εκπονεί στρατηγικό σχέδιο για το μετασχηματισμό του Data Center που αποσκοπεί στη μείωση του κόστους κτήσης και την εξοικονόμηση ενέργειας.


unisystemsΣτο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, επενδύει συνεχώς στην απόκτηση τεχνογνωσίας που της επιτρέπει να τοποθετηθεί στην αγορά ως η μόνη εταιρεία που έχει τη δυνατότητα να οργανώσει και να υλοποιήσει αποτελεσματικά τη μετατροπή του Data Center σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο οργανισμό.


Διαθέτοντας εξειδικευμένα στελέχη, έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει μεθοδικά την εξέλιξη του Data Center της σύγχρονης επιχείρησης, προβαίνοντας σε consolidation, στη συνέχεια σε virtualization και τέλος σε αυτοματοποίηση της υποδομής, μέχρι να φτάσει εξελικτικά να προσφέρει υπηρεσίες Cloud, εκμεταλλευόμενη τα πολλαπλά πλεονεκτήματα του ανωτέρω συνδυασμού.


Προκειμένου να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Cloud, η Uni Systems ανέπτυξε μια σειρά από στρατηγικές συνεργασίες με τους μεγαλύτερους προμηθευτές της παγκόσμιας αγοράς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε τεχνολογίες που αφορούν στη δημιουργία ιδιωτικών ή δημόσιων Clouds. Παράλληλα, εξέλιξε και συνδύασε αυτές τις συνεργασίες, επενδύοντας σε ολοκληρωμένη γνώση με συνεχείς εκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις.


Συγκεκριμένα, σε επίπεδο δικτυακής υποδομής, η Uni Systems είναι εδώ και πολλά χρόνια Silver Partner της Cisco και πρόσφατα απέκτησε την πιστοποίηση Unified Computing System Authorized Technology Provider (UCS ATP) της Cisco, για την περιοχή της Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. Με αυτό το δεδομένο, αποτελεί την μοναδική εταιρεία στην περιοχή με αυτή τη διάκριση, η οποία πρακτικά σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να παρέχει εξειδικευμένη υποστήριξη σε οργανισμούς που θα επιλέξουν να ενσωματώσουν τη νέα τεχνολογία της Cisco, που τοποθετεί σε νέα διάσταση τη μετάβαση σε Cloud υποδομές. Παράλληλα, πρόσφατα επίσης απέκτησε τις πιστοποιήσεις που αναδεικνύουν τις ικανότητές της να υποστηρίξει Cloud Data Center networking, όπως είναι οι DCNI (Data Center Networking Infrastructure) και DCSN (Data Center Storage Networking).


Σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος Cloud Aware, η Uni Systems έχει πιστοποιηθεί ως VMWare Enterprise Partner, διαθέτοντας εξειδικευμένους μηχανικούς, συμβούλους και εργαστηριακή υποδομή ικανή να υποστηρίξει και τα πλέον απαιτητικά σενάρια πελατών της σε κατάλληλα προσομοιωμένα περιβάλλοντα.


Επιπλέον, για τη διαχείριση και υποδομή αποθήκευσης, είναι Signature Solution Center Partner της EMC, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία με πληθώρα εγκαταστάσεων, ενώ πρόσφατα και με εφαλτήριο την ιδιότητα του UCS ATP της Cisco, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω στην διάθεση των εργαλείων διαχείρισης συστημάτων και εφαρμογών της πλατφόρμας Ionix της EMC. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στις εγκαταστάσεις της Uni Systems βρίσκεται το μοναδικό EMC Solution Center στην Νοτιοανατολική Ευρώπη ένα πλήρως εξοπλισμένο Data Centre που διατίθεται αποκλειστικά για τη διενέργεια παρουσιάσεων, assessments και Proof of Concept.


Με τα ανωτέρω δεδομένα και συνδυάζοντας τις πιστοποιήσεις Cisco UCS ATP, EMC Signature Solution Center και VMWare Enterprise partner, η Uni Systems είναι σήμερα η μοναδική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που είναι Virtual Computing Environment (VCE) certified.


Τέλος, για την κάλυψη της διαχείρισης και την αυτοματοποίηση όλων των επιμέρους εργαλείων και για την ολοκλήρωσή τους μέσα στο Cloud, η Uni Systems είναι συνεργάτης και αποκλειστικός μεταπωλητής των εργαλείων Information Management Systems (IMS) της Unisys, ενός από τους μεγαλύτερους Integrators στον κόσμο. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, παρέχει τα εργαλεία εκείνα που καθιστούν δυνατή τη σύνθεση όλων των ανωτέρω λύσεων σε ένα Private ή Public Cloud με τελικό στόχο την αυτοματοποίηση και την ασφάλεια.


Σε αυτό το πλαίσιο, η Uni Systems είναι η πρώτη σήμερα εταιρεία που όχι μόνο κηρύσσει το μετασχηματισμό του Data Center σε Cloud, αλλά μπορεί να οργανώσει και να εκτελέσει επιτυχημένα την υλοποίησή του ενώ στο προσεχές χρονικό διάστημα, θα ανακοινώσει τα πρώτα μεγάλα έργα Cloud στην ελληνική αγορά.