Μια ξεχωριστή εκδήλωση, η NGO Day, πραγματοποιήθηκε σήμερα από τη Microsoft Ελλάς, σε συνεργασία με τη EuroCharity, στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft.


ngo day 2010Απευθυνόμενη αποκλειστικά σε Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, η Microsoft Ελλάς ανέδειξε τα οφέλη της τεχνολογίας και παρουσίασε απλούς τρόπους ενσωμάτωσης αυτής στην καθημερινή τους λειτουργία.


Για τη Microsoft, η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, συνιστά τη βασική αρχή που διέπει το σύνολο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναπτύσσει, καθιστώντας την ανάδειξη της χρησιμότητας της πληροφορικής και των πολλαπλών τρόπων εφαρμογής της σε κυρίαρχη συνιστώσα των δράσεών της στην Ελλάδα. Διοργανώνοντας μια ημέρα ειδικά για τους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, η Microsoft Ελλάς υπογράμμισε την ανάγκη επένδυσης στις λύσεις και στα εργαλεία της τεχνολογίας, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι οι εφαρμογές της πληροφορικής μπορούν να διευκολύνουν και να επιταχύνουν τις εργασίες κάθε φορέα και οργανισμού, συνδράμοντας τελικά στην επίτευξη των στόχων του.


Οι εκπρόσωποι των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών που παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από στελέχη της Microsoft Ελλάς για τους τρόπους που η τεχνολογία μπορεί να τους βοηθήσει στις καθημερινές τους εργασίες, ενώ πληροφορήθηκαν σχετικά με τις διευκολύνσεις που παρέχει η εταιρία ειδικά για τους Μη Κυβερνητικούς/Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, εξασφαλίζοντάς τους τη δυνατότητα απόκτησης λογισμικού της εντελώς δωρεάν.


Επιπλέον, εκπρόσωποι της HEPIS και των Special Olympics Athens 2011, που έχουν αξιοποιήσει τα προϊόντα της Microsoft, παρουσίασαν στο κοινό την εμπειρία τους, περιγράφοντας αναλυτικά τα βήματα υλοποίησης και αναδεικνύοντας τα οφέλη που αποκόμισε ο οργανισμός τους επενδύοντας στην τεχνολογία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του κοινού, κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκε η ευκαιρία να επισημανθούν οι κρίσιμες ανάγκες των ΜΚΟ και να διερευνηθούν οι πιθανές λύσεις που θα μπορούσαν να δοθούν μέσω της πληροφορικής.