Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται και τα μέλη του ΔΣ «Γερμανός», ιδιώτες και χρηματιστές.

Ενώπιον των δικαστικών αρχών της χώρας θα βρεθεί ο διοικητής του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης, που διώκεται για πέντε κακουργήματα για την εξαγορά της αλυσίδας καταστημάτων «Γερμανός» από τον ΟΤΕ, η οποία έγινε το 2006.

Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται και τα μέλη του ΔΣ «Γερμανός», ιδιώτες και χρηματιστές. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε σε ανακριτή.

Για την υπόθεση αυτή είχαν προσφύγει στην Δικαιοσύνη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το Φεβρουάριο του 2007 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, καταγγέλλοντας χειραγώγηση μετοχής και διαδικασίες που ζημίωναν το Δημόσιο.

Προ ημερών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο ύψος συνολικού ύψους 660.000 ευρώ σε σειρά άλλων προσώπων που συνδέονται με την υπόθεση χειραγώγησης της μετοχής Γερμανός στο διάστημα πριν την αγοράσει η Cosmote.

Έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν οι υπηρεσίες της Επιτροπής της Κεφαλαιαγοράς διαπίστωσαν ότι υπήρξε χειραγώγηση των μετοχών της εταιρείας Γερμανός λίγο πριν από την αγορά της από την Cosmote, με βάση την οποία η μετοχή της Γερμανός σημείωσε σημαντική άνοδο στο εξάμηνο που προηγήθηκε της πώλησής της