Η Apple ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει για ένα μήνα τη διάθεση του iPad στην παγκόσμια αγορά, λόγω της «πολύ μεγαλύτερης από το αναμενόμενο» ζήτησης του στις ΗΠΑ.


ipad_hero_20100403«Αν και παραδόσαμε στα καταστήματα περισσότερα από 500.000 iPad αυτή την πρώτη εβδομάδα (που βγήκε στην αγορά), η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από το αναμενόμενο και χωρίς αμφιβολία θα συνεχίσει να ξεπερνά τους υπολογισμούς μας για πολλές ακόμα εβδομάδες από τη στιγμή που οι άνθρωποι ανακαλύπτουν και πιάνουν στα χέρια τους το iPad», αναφέρει η Apple σε ανακοίνωσή της.


«Μπροστά σε αυτή τη ζήτηση (από τους αμερικανούς καταναλωτές) πήραμε την απόφαση να καθυστερήσουμε για ένα μήνα τη διάθεση στη διεθνή αγορά του iPad, μέχρι το τέλος Μαΐου», προσθέτει η ανακοίνωση.


Η Apple πρόκειται να ανακοινώσει στις 10 Μαΐου τις τιμές του iPad, ενώ στο τέλος Απριλίου αναμένεται να βγει στην αγορά το μοντέλο του iPad που θα μπορεί να συνδέεται με τα δίκτυα 3G.


Το Μάρτιο η Apple είχε ανακοινώσει ότι όλα τα μοντέλα του iPad θα είναι διαθέσιμα στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Ισπανία, την Ελβετία και τη Βρετανία στο τέλος Απριλίου.