Μια ατέλειωτη λίστα από διαδικτυακές απειλές καραδοκεί, απειλώντας την εύρυθμη λειτουργία του συστήματός σας, αλλά και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων.


KASPERSKYΗ λύση είναι μια σειρά από αξιόλογες σουίτες ασφαλείας διεκδικούν την εμπιστοσύνη σας.


Προϊόντα ασφαλείας Kaspersky
Δοκιμάζοντας το Kaspersky Internet Security 2010 διαπιστώσαμε πως πρόκειται για ένα πάρα πολύ σταθερό λογισμικό, με ταχύτατη σάρωση του δίσκου για ιούς, εξαιρετικά συχνά updates, που ενημερώνουν τη βάση δεδομένων καταπολέμησης ιών και το κυριότερο, με ένα προσιτό περιβάλλον πολύ απλό και εύκολο στη χρήση του. Επίσης, η ολοκληρωμένη σουίτα προστασίας συμπεριλαμβάνει ένα εξελιγμένο firewall και φίλτρο ανεπιθύμητων μηνυμάτων αλληλογραφίας.


Το Kaspersky Anti-Virus 2010 κυκλοφορεί και αυτόνομο εκτός της σουίτας. Πρόκειται για μια βελτιωμένη και εύκολη στη χρήση έκδοση, που παρέχει ολοκληρωμένη προστασία από ηλεκτρονικές απειλές. Κατεβάστε δωρεάν δοκιμαστικές εκδόσεις από το http://www.kaspersky.com/trials


Επίσημος διανομέας της Kaspersky στην Ελλάδα είναι η Talos Software & IT LTD (http://www.talos-tech.gr)


Norton 360 v4
Symantec ad nortonΤο Norton 360 προσφέρει μια ολοκληρωμένη, «όλα-σε-ένα» προστασία κατά των ψηφιακών απειλών. Η καινοτόμος νέα υπηρεσία του παρέχει σε πραγματικό χρόνο ανίχνευση απειλών, για να βοηθήσει την προστασία από ιούς, worms, spyware, bots, trojans, rootkits και άλλους ψηφιακούς κινδύνους.


Το αυτοματοποιημένο «ρύθμισέ-το-και-ξέχασέ-το» τοπικό και ασφαλές online backup σάς επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την επαναφορά ψηφιακών φωτογραφιών, αρχείων μουσικής, εγγράφων καθώς και άλλων σημαντικών αρχείων σε περίπτωση πιθανής απώλειας ή βλάβης.


Επίσης, το προϊόν της Symantec βελτιστοποιεί αυτόματα την απόδοση του υπολογιστή σας και τον διατηρεί στο καλύτερο επίπεδο λειτουργίας.


Η νέα έκδοση του Norton 360 βοηθά να διατηρείτε τον υπολογιστή σας στο καλύτερο επίπεδο λειτουργίας, παρέχοντας κατανοητές πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία και εφαρμογές που μπορεί να επηρεάζουν τις επιδόσεις του. Όχι μόνο δεν καταναλώνει σημαντικό μέρος της υπολογιστικής του δύναμης, αλλά, αντιθέτως, εξασφαλίζει τη μέγιστη αξιοποίησή της.


ESET Smart Security 4
ADAOXΤο ESET Smart Security 4 βάζει τέρμα στις διαδικτυακές σας… ανασφάλειες, καθώς ανακαλύπτει και αφαιρεί όλους τους τύπους κακόβουλου λογισμικού (malware). Η Eset φροντίζει να έχει όλα τα νέα είδη spyware υπό στενή παρακολούθηση, για να εξασφαλίζει ότι δεν παρακολουθούν αυτά εσάς, προστατεύοντας έτσι τα προσωπικά σας δεδομένα από αδιάκριτα ψηφιακά «βλέμματα».


Στον πυρήνα της σουίτας, το NOD32 Antivirus ανακαλύπτει και εξουδετερώνει ιούς, βασισμένο στην πολυβραβευμένη τεχνολογία ThreatSense, ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που επιτρέπει στον υπολογιστή σας να είναι σε συνεχή συνεργασία με την ESET στην αναζήτηση και στην καταπολέμηση νέων απειλών malware. Τα εργαστήρια της εταιρείας επεξεργάζονται καθημερινά πάνω από 100.000 διαφορετικά δείγματα malware με σκοπό τα συστήματα που προστατεύουν να ανταποκρίνονται αυτοστιγμεί σε νέες απειλές και όχι έπειτα από κάποιο ετεροχρονισμένο update της βάσης δεδομένων τους.


Τη σουίτα τη συμπληρώνει το αμφίδρομο firewall, το οποίο προσφέρει αυξημένα επίπεδα ασφαλείας, με δυνατότητες ανίχνευσης εισβολών για την προστασία όλων των εισερχόμενων και εξερχόμενων συνδέσεων στο internet. Παράλληλα, η νέα μηχανή antispam εμποδίζει όλη την ενοχλητική και επικίνδυνη αλληλογραφία. Τέλος, είναι μια από τις ελαφρύτερες ολοκληρωμένες λύσεις προστασίας της αγοράς, καθώς χρησιμοποιεί ελάχιστους πόρους συστήματος.


pandaPanda Security 2010
Τα προγράμματα Panda Antivirus for Netbooks, Panda Antivirus Pro 2010, Panda Internet Security 2010 και Panda Global Protection 2010 προσφέρονται για καταναλωτές και επαγγελματίες. Οι προτάσεις της εταιρείας Panda έχουν σχεδιαστεί να προσφέρουν μέγιστη προστασία με 80% βελτίωση απόδοσης (καταναλώνοντας μόλις 8 ΜΒ μνήμη) και με καινοτόμες τεχνολογίες, βασισμένες στη «συλλογική νοημοσύνη» και το cloud computing.


Το Panda Antivirus for Netbooks, μια ολοκαίνουρια ελαφριά καταναλωτική λύση, ειδικά σχεδιασμένη για netbooks, mini laptops και ultra portable, περιλαμβάνει anti-spyware, anti-phishing, anti-rootkits, firewall και προστασία ταυτότητας.


Το Panda Antivirus Pro 2010 προσφέρει εύχρηστη προστασία ενάντια σε ιούς, spyware και hackers περιλαμβάνοντας μια νέα μηχανή ενάντια στην κλοπή ταυτότητας και ενσωματωμένο firewall. Το Panda Internet Security 2010 είναι μια ολοκληρωμένη σουίτα για όλους τους τύπους απειλών. Προσφέρει online backup με 2 GB χώρου και εργαλεία αποκατάστασης συστήματος. Η μηχανή anti-spam σάς απαλλάσσει από ανεπιθύμητη αλληλογραφία, ενώ με το χαρακτηριστικό του Γονικού Ελέγχου τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το internet.


Το Panda Global Protection 2010 είναι η πληρέστερη λύση ασφαλείας της Panda, όπου εκτός από τη μηχανή anti-spam και τη λειτουργία του Γονικού Ελέγχου, οι χρήστες δημιουργούν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών αρχείων σε CD/DVD ή online – διαθέσιμος ελεύθερος χώρος 5 GB. Τα νέα προϊόντα διατίθενται online από την ιστοσελίδα www.pandasecurity.com.


pc_tools_spyware_doctor_01PC Tools Spyware Doctor with Antivirus 2010
Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία προγράμματα spyware αυτή τη στιγμή, με ενδεικτική τιμή 25,99€ για 3 PC. Η καινούρια έκδοσή του έρχεται με ενσωματωμένο antivirus για ακόμα μεγαλύτερη προστασία από ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα. Το Spyware Doctor 2010 διαθέτει πληθώρα εργαλειών που βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του συστήματός μας.


Χάρη στο ThreatFire μπορεί να μπλοκάρει καινούριες απειλές πολύ πιο γρήγορα από τα συμβατικά προγράμματα, ενώ σας προειδοποιεί και ενδεχομένως μπλοκάρει την πρόσβαση σε επικίνδυνα sites, e-mails και μηνύματα στο messenger. Όλα αυτά αλλά και πολλά ακόμα τα κάνει πολύ διακριτικά χρησιμοποιώντας ελάχιστους πόρους από το σύστημά σας. Το Spyware Doctor with Antivirus 2010 συνεχίζει την εξαιρετική παράδοση της εταιρίας όντας ίσως το καλύτερο αλλά ταυτόχρονα και οικονομικότερο πρόγραμμα του είδους.


Avira AntiVir 10
AVIRΠολλοί χρήστες περίμεναν το Avira AntiVir ProActiv, το συστατικό που εμποδίζει συμπεριφορές. Συγκεκριμένα, ελέγχει τη δραστηριότητα του προγράμματος στον υπολογιστή και μόλις εντοπιστεί η ύποπτη συμπεριφορά, μπλοκάρει το πρόγραμμα και δεν του επιτρέπει να τρέξει. Επίσης, σε περίπτωση που το malware είναι ακόμα άγνωστο, ο χρήστης μπορεί να συμμετάσχει στην Κοινότητα Avira στέλνοντας το δείγμα στους Avira Malware Researchers, προκειμένου να γίνει σε βάθος ανάλυση. Με αυτό τον τρόπο, κάθε χρήστης του Avira AntiVir Premium και Avira Premium Security Suite μπορεί να βοηθήσει, ώστε το Διαδίκτυο να καταστεί ασφαλέστερο, καθώς η ανίχνευση γι’ αυτό το malware θα προστεθεί σε όλα τα προϊόντα Avira.


Η νέα λειτουργία «generic repair» μπορεί να καθαρίσει καλύτερα τους υπολογιστές από τις μολύνσεις. Αντί, απλώς, να διαγράψει το malware αρχείο, όταν δεν υπάρχει καμία ειδική επισκευή ρουτίνας, το Avira AntiVir τώρα καθαρίζει το μητρώο και το σύστημα αρχείων από περαιτέρω σκουπίδια που μπορεί να έχει αφήσει ένας ιός στο σύστημα. Αυτό διασφαλίζει, για παράδειγμα, ότι ένα PC εξακολουθεί να είναι bootable, όταν αφαιρεθεί ένα malware.


Η διαχείριση, επίσης, έχει απλοποιηθεί. Το αναθεωρημένο GUI παρέχει επισκόπηση της τρέχουσας κατάστασης του λογισμικού, με μια ματιά. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει με 3 κλικ. Επίσης, σε περίπτωση που κάποιο malware βρίσκεται στο σύστημα, ο χρήστης δεν είναι απαραίτητο να επιλέξει από διάφορες επιλογές για το τι να κάνει, αλλά λαμβάνει μια μοναδική πρόταση, η οποία μπορεί να γίνει δεκτή με ένα μόνο κλικ.


Επιπλέον, ο γονικός έλεγχος στην Avira Premium Security Suite έχει επεκταθεί. Είναι τώρα δυνατό να περιοριστεί ο χρόνος της χρήσης Διαδικτύου. Αυτοί οι περιορισμοί μπορεί να αφορούν σε μηνιαίο χρονικό διάστημα ή μπορεί να είναι πιο λεπτομερείς, δηλαδή να ορίζουν ποιες ώρες και ποια ημέρα τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο.


Όσον αφορά τα επαγγελματικά προϊόντα Avira για τις επιχειρήσεις, στο Avira AntiVir Professional προστέθηκε η δυνατότητα εγκατάστασης ενός firewall, καθώς και η λειτουργία Avira AntiVir ProActiv.