Υπό την προστασία της θα βρίσκεται στο εξής μία ολόκληρη πλαγιά του Πεντελικού Όρους, η οποία δενδροφυτεύτηκε με το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους (Σ.Π.Α.Π.).


Xerox Afforestation of Penteli MountainΣτη δενδροφύτευση της συγκεκριμένης περιοχής συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της Xerox Hellas συγκεντρώνοντας, μαζί με τις οικογένειές τους, συγγενείς και φίλους, πάνω από 200 άτομα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εταιρείας και φύτεψαν 5.000 δενδρύλλια, τα οποία θα δώσουν και πάλι πνοή στο Πεντελικό Όρος.


Γεμάτη όρεξη για δράση και ουσιαστική επιθυμία για συνεισφορά, η «οικογένεια» της Xerox προσήλθε στο ραντεβού που είχε οριστεί και ξεπέρασε με κέφι τον αρχικό στόχο των 3.000-4.000 δενδρυλλίων! Η πλαγιά που υιοθετήθηκε από την Xerox βρίσκεται στην περιοχή του Κοκκιναρά, μετά τα τελευταία σπίτια της Νέας Πεντέλης, και είχε πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών.


Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι η πιο πρόσφατη από τις συνεχείς δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη που χρόνια τώρα υποστηρίζει η Xerox, η οποία θεωρεί θεμελιώδη αρχή της τη μέριμνα για το περιβάλλον και έχει ήδη από το 1969 αφιερώσει πόρους στην έρευνα για την ανάπτυξη φιλικών προς αυτό προϊόντων και τεχνολογιών.


Με αφορμή την εν λόγω πρωτοβουλία, ο κ Δημήτρης Δόντας, Δ/ντης Ανθρώπινου Δυναμικού της Xerox Hellas, σχολίασε: «Οι εργαζόμενοι της Xerox Hellas, μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους μας, βοηθήσαμε να ξαναπάρει ζωή μια πλαγιά της Πεντέλης. Παρά την όποια κούραση, ήταν μια πρωτοβουλία για την οποία όλοι εμείς στην Xerox μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι και σαφώς ικανοποιημένοι. Είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον γιατί η ενέργεια αυτή δεν ήταν το τέλος αλλά η αρχή και άλλων παρόμοιων ενεργειών».