Η Business Software Alliance (BSA) επικροτεί την πρωτοβουλία της εταιρίας Νομική Βιβλιοθήκη ΑΕΒΕ να εφαρμόσει το σύστημα Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού (Software Asset Management-SAM).


bsaΜε αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται κεντρική και αποτελεσματική διαχείριση και παρακολούθηση της χρήσης λογισμικού, πλήρη νομιμότητα και ασφάλεια των συστημάτων και των αρχείων της επιχείρησης. Με λίγα και απλά βήματα η επιχείρηση έχει ανά πάσα στιγμή ακριβή γνώση των αναγκών της, τίθεται σε πλεονεκτική θέση για την επίτευξη καλύτερων οικονομικών όρων αγοράς και ως εκ τούτου προβαίνει σε εξοικονόμηση χρημάτων από μελλοντικές δαπάνες για την αγορά προγραμμάτων λογισμικού.


Επιπλέον, η εφαρμογή του SAM παρέχει προστασία από οικονομικούς και άλλους κινδύνους που ενέχει η χρήση μη αδειοδοτημένου λογισμικού, όπως η επιβολή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων, διάφορα τεχνικά προβλήματα (προσβολή από ιούς, απώλεια αρχείων κλπ), μείωση στην αποδοτικότητα της λειτουργίας της επιχείρησης (π.χ. από πιθανές βλάβες στο δίκτυο των Η/Υ), απώλεια της δυνατότητας αναβαθμίσεων και τεχνικής υποστήριξης, και τέλος, δυσφήμιση της εταιρίας. Εξίσου σημαντικό είναι ότι το SAM προσφέρει τη δυνατότητα γρηγορότερης και πιο αποτελεσματικής λήψης αποφάσεων μέσω ενός οργανωμένου συστήματος αδειοδότησης, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην πλήρη γνώση των παγίων της εταιρείας και στον αποτελεσματικό έλεγχο της αξιοποίησής τους.


Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε σήμερα επιτάσσουν την υιοθέτηση μέτρων όπως είναι η Διαχείριση Πόρων Λογισμικού που θα διασφαλίζουν τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους από το να μην καταβάλουν ποσά διπλάσια ή τριπλάσια της αξίας του νόμιμου για τυχόν παράνομο λογισμικό, καθώς και ποσά από ενδεχόμενες κρατικές κυρώσεις ή/και αποζημιώσεις στους δικαιούχους των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας επί του λογισμικού, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν τον πλήρη έλεγχο των προγραμμάτων Η/Υ που χρησιμοποιούν.


Η Νομική Βιβλιοθήκη ΑΕΒΕ κατέχει ηγετική θέση στο χώρο των επιστημονικών εκδόσεων, της διάθεσης προϊόντων ψηφιακού περιεχομένου και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών προς νομικά και οικονομικά επαγγέλματα, πανεπιστήμια, εταιρίες και οργανισμούς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους του πειρατικού λογισμικού και δωρεάν εργαλεία ελέγχου λογισμικού μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bsa.org/hellas.