H νέα Creative Suite 5 της Adobe έκανε την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της και περιλαμβάνει ανανεωμένες εκδόσεις μερικών από τα πιο δημοφιλή προγράμματα της εταιρείας, όπως το Photoshop.


Adobe_CS5_Icons_by_BrienOCDΤο CS5 διευκολύνει τους χρήστες στην εισαγωγή διαδραστικών στοιχείων στα σχέδιά τους. Το νέο εργαλείο Flash Catalyst, για παράδειγμα, επιτρέπει στους «παραδοσιακούς» σχεδιαστές να δημιουργήσουν διαδραστικό περιεχόμενο χωρίς να χρησιμοποιούν κώδικα.


Αρκετές είναι οι βελτιώσεις και στο νέο Photoshop: Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ένα νέο εργαλείο επιλογής το οποίο απομονώνει τα αντικείμενα που περιλαμβάνει μια εικόνα, περιορίζοντας έτσι την ανάγκη για χειροκίνητο «ξεγύρισμα».


Το εργαλείο λέγεται ότι μπορεί να ξεχωρίσει ακόμα και τις άκρες των ανθρώπινων μαλλιών, τα οποία είναι διαβόητα για τις δυσκολίες που δημιουργούν στο ξεγύρισμα.


Επιπλέον, όταν ένα τμήμα της φωτογραφίας διαγραφεί, το πρόγραμμα μπορεί να γεμίζει αυτόματα το κενό, ακόμα και αν το φόντο δεν είναι ομοιόμορφο. Το ίδιο εργαλείο μπορεί επίσης να δημιουργεί πανοράματα από επιμέρους εικόνες χωρίς να φαίνονται οι ραφές.


Ακόμα, το νέο Photoshop διορθώνει αυτόματα τις παραμορφώσεις που οφείλονται στο φωτογραφικό φακό, βάσει μετρήσεων που συγκέντρωσε η Adobe για μια πληθώρα φωτογραφικών μηχανών και φακών.


To CS5 προσφέρει για πρώτη φορά υποστήριξη για 64-bit στους Mac. Οι τιμές για το πλήρες Creative Suite 5 κυμαίνονται στην αμερικανική αγορά από τα 1.2999 έως τα 2.599 δολάρια.


Οι παραδόσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων 30 ημερών.