H Microsoft παρουσιάζει πλέον επίσημα τη σειρά των social networking κινητών της, τα οποία μέχρι στιγμής αποτελείται από δύο μοντέλα Kin One και Kin Two.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


microsoft-kinΗ εταιρεία κολοσσός προτιμά να μη βασιστεί πλήρως στο Brand της, παρά να προσπαθήσει να κάνει “μόδα” τη λέξη Kin σε όσους ενδιαφέρονται για την κοινωνική δικτύωση μέσα από το τηλέφωνό τους.


Το Kin1 θα είναι ένα μικρό τηλέφωνο με oval σχεδιασμό και πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο, το οποίο θα είναι συρόμενο σε portrait διαμόρφωση. Από την άλλη, το Kin2 θα είναι και εκείνο εξοπλισμένο με πλήρες συρόμενο πληκτρολόγιο, αυτή τη φορά όμως σε landscape διαμόρφωση, προκειμένου να είναι πιο άνετη η πληκτρολόγηση κειμένων και μηνυμάτων.


Αμφότερα θα βασίζονται στην πλατφόρμα “The Loop”, η οποία ενοποιεί όλες τις επικοινωνίες σας στο πλαίσιο των διαφόρων κοινωνικών δικτύων στα οποία ανήκετε, απλοποιώντας το interface. Το σύστημά αυτό θα επιτρέπει τη διαφορετική διαβάθμιση φίλων, σε σχέση με όσους μιλάτε πραγματικά και όσους έχετε απλώς ως contacts στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook.


Πιθανότατα, τα νέα κινητά της Microsoft είναι τα Zune phones για τα οποία κυκλοφορούσε αρκετή φημολογία στο Διαδίκτυο, καθώς έχουν το ανάλογο software προεγκατεστημένο. Θετική είναι η εικόνα και στο κομμάτι της κάμερας, καθώς το Kin1 θα είναι εξοπλισμένο με κάμερα 5 Megapixels, ενώ το Kin2 διαθέτει 8 Megapixels με δυνατότητα καταγραφής video σε High Definition, ανάλυσης 720 pixels.


Υπεύθυνη για την κατασκευή των τηλεφώνων είναι η Sharp, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το εάν και το πότε θα κάνουν την είσοδό τους στην ελληνική αγορά.