Η iSquare παρουσίασε δυο νέες εφαρμογές για τους χρήστες Mac, το Νεοελληνικό Ορθογράφο και το ειδικού τύπου λεξικό συνωνύμων, Νεοελληνικός Θησαυρός.


ISQUAREΟ Νεοελληνικός Ορθογράφος αποτελεί μια υπηρεσία συστήματος που μπορεί να αξιοποιηθεί από όλες τις εφαρμογές του Mac OS X, όπως Text Edit, iWork, Mail, iCal, Safari και άλλες, καθώς και από εφαρμογές άλλων εταιριών όπως Filemaker και Bento. Έχει τη δυνατότητα να ελέγχει λέξεις τόσο της νέας Ελληνικής όσο και της Αγγλικής γλώσσας, ακόμα και ταυτόχρονα. Tο λεξικό περιέχει πάνω από 1.000.000 λεκτικούς τύπους στους οποίους πραγματοποιείται συνεχής ενημέρωση. Επίσης, προσφέρει αξιοπιστία στα αποτελέσματα των σφαλμάτων που εντοπίζει, αφού ιεραρχεί ποιοτικά τις πιθανές σωστές επιλογές.


Ο Νεοελληνικός Θησαυρός αποτελεί ένα ειδικού τύπου λεξικό που μπορεί να αποδώσει τη σημασία λέξεων ή εκφράσεων μέσω συνώνυμων, αντίθετων ακόμα και με τη χρήση παραδειγμάτων, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στο χρήστη να μην επαναλαμβάνει τις ίδιες λέξεις, να επιλέγει το κατάλληλο συνώνυμο ανάλογα με τα συμφραζόμενα και να κατανοεί μια λέξη μέσω της συγγενικής ή της αντίθετης από αυτή. Το λεξικό περιέχει 22.000 λήμματα τα οποία συνοδεύονται τις περισσότερες φορές από αναφορές σε σχετικές εκφράσεις ώστε να γίνονται εύκολα κατανοητά.


Τα εργαλεία αυτα είναι διαθέσιμα από το http://downloads.isquare.gr.