Ζημιές δισ. ευρώ προκαλεί στον Ιαπωνικό κολοσσό το Playstation 3

Μπορεί το Playstation 3 να προσφέρει διασκέδαση στους κατόχους του, στη Sony πάντως μέχρι τώρα έχει καταφέρει να προκαλέσει μόνο πονοκέφαλο.

Πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνεται αλλιώς, από τη στιγμή που όπως δείχνουν τα στοιχεία,προκαλεί ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ στον ιαπωνικό κολοσσό.

Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από τη χρηματιστηριακή ανακοίνωση της εταιρείας στις 23 Ιουνίου. Οι μέχρι τώρα ζημιές που έχει υποστεί η Sony από τότε που κυκλοφόρησε την κονσόλα της στην αγορά, το 2006, ανέρχονται στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια – 2,11 δισεκατομμύρια ευρώ-, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Η μάχη στην αγορά των παιχνιδομηχανών είναι αρκετά σκληρή, με τις εταιρείες να παραδέχονται πως καμιά φορά η είσοδος τους στην αγορά τους αφορά ακόμα παραπάνω και απο τα κέρδη.

Νοπές είναι ακόμα οι μνήμες από την παραδοχή των ανθρώπων της Microsoft ότι για κάθε Χbox360 η εταιρεία χάνει χρήματα -με την ελπίδα να αποκομίσει όφελος αργότερα, μέσω του λογισμικού-.

Μέχρι σήμερα, την μάχη δείχνει να κερδίζει η Nintendo, αφού τόσο το Wii όσο και το DS, καταφέρνουν να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων στις κατηγορίες τους.