Το νέο top model της σειράς βιντεοκαμερών Everio παρουσίασε η JVC, τη νέα GZ-HM1 HD Everio, η οποία ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες imaging.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


JVC_GZ-HM1S_OpenH νέα βιντεοκάμερα εμφανίζεται βελτιωμένη στο πεδίο της απόδοσης στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού, στην αντικραδασμική προστασία και στην ποιότητα της ψηφιακής απεικόνισης. Στο εσωτερικό της κάμερας υπάρχουν 64GB διαθέσιμης μνήμης, ενώ ο χρήστης έχει στη διάθεσή του και μία θύρα καρτών SD/SDHC για αδιάκοπη καταγραφή υλικού.


Στην κάμερα έχει ενσωματωθεί έναν νέο επεξεργαστή CMOS, ο οποίος προσφέρει καταγραφή βίντεο σε ανάλυση 1920×1080 Full HD το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου στο σαλόνι σας μέσω σύνδεσης HDMI. Παράλληλα, η νέα κάμερα χρησιμοποιεί πρισματική τεχνολογία για ευρυγώνια λήψη και υψηλής ποιότητας zoom, μαζί με τη δυνατότητα της λήψης φωτογραφιών σε ανάλυση 10 Megapixels.


JVC_GZ-HM1S_ClosedΑξίζει να σημειωθεί ότι η νέα κάμερα αποδίδει ακόμα καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού εξαιτίας του νέου επεξεργαστή, ενώ υποβοηθάται από την τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού (Back illumination technology), η οποία κάνει χρήση ενός επιπλέον στρώματος διόδων φωτός. Ο φακός KONICA MINOLTA HD που χρησιμοποιείται παραμένει ένας από τους πιο μικρούς και λεπτούς High Definition φακούς, ο οποίος παράλληλα είναι ικανός να προσφέρει 10x οπτικό zoom.


Για τους λάτρεις της επαγγελματικής καταγραφής video, η GZ-HM1 προσφέρει χειροκίνητα controls, μαζί με manual focus και άλλες ρυθμίσεις του κλείστρου, έτσι ώστε να έχει ο χρήστης τον απόλυτο έλεγχο διαρκώς. Ταυτόχρονα, υπάρχει και ένα πλήκτρο το οποίο μπορεί να προγραμματίσει ο χρήστης, έτσι ώστε να εκτελεί άμεσα κάποιες λειτουργίες που προτιμά.


Η κάμερα έχει είσοδο μικροφώνου, ρυθμιστή επιπέδου ήχου και έξοδο για ακουστικά. Όπως συμβαίνει σε όλες τις Everio του 2010 και η GZ-HM1 έχει τη λειτουργία μαγνητοσκόπησης με χρονοκαθυστέρηση και μαγνητοσκόπηση γρήγορης ταχύτητας μέχρι και 600 frames per second για ultra-slow motion playback.


Τα αρχεία της νέας Everio μπορούν να γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας σε διάφορες άλλες ψηφιακές συσκευές, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, καθώς και να ανέβουν εύκολα και γρήγορα στο YouTube.


Δείτε ένα βίντεο σύντομης παρουσίασης της νέας Everio: