Στις 12 Απριλίου εκτιμάται ότι η Microsoft θα παρουσιάσει μια νέα σειρά από κινητά τηλέφωνα που εστιάζουν στο social networking και τις online υπηρεσίες.


12208_mspinkphoneΜε την «κωδική» ονομασία «Project Pink», η Microsoft θεωρεί πως η αγορά για ένα νέο ηλικιακά κοινό είναι έτοιμη να δεχτεί νέες συσκευές που δίνουν έμφαση στις ασύρματες διαδικτυακές υπηρεσίες. Η εταιρεία έχει αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχεδιασμό των συσκευών και του hardware, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις πάγιες πρακτικές της. Σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal, ορισμένα από τα νέα τηλέφωνα θα είναι διαθέσιμα από τη Verizon κατά τα τέλη Aπριλίου.


Η Microsoft ετοιμάζεται να παρουσιάσει, την επόμενη εβδομάδα, μια νέα σειρά κινητών τηλεφώνων, που θα έχουν μεγάλες δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης και απευθύνονται κυρίως σε νέους. Οι συσκευές θα κατασκευάζονται από την ιαπωνική Sharp και η αμερικανική εταιρία έχει σχεδιάσει το λογισμικό, τις online υπηρεσίες, αλλά και βασικά στοιχεία του hardware, στο πλαίσιο του σχεδίου με την κωδική ονομασία “Pink”(Ροζ).


Τα τηλέφωνα, που θα «βαφτιστούν» με άλλη εμπορική ονομασία, όταν κυκλοφορήσουν στην αγορά (κάτι που πιθανώς θα γίνει φέτος το καλοκαίρι), αρχικά θα διατίθενται μόνο στις ΗΠΑ, μέσω συνεργασίας με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Verizon Wireless, αλλά στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» και τα ξένα πρακτορεία.


Φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, δείχνουν ότι οι νέες συσκευές αποτελούν μια ανανεωμένη πιο κομψή έκδοση της συσκευής Sidekick της Microsoft, που είναι δημοφιλής στους νέους και κατασκευάζεται επίσης από τη Sharp για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρίας.


Εκπρόσωπος της Microsoft επιβεβαίωσε ότι η εταιρία προτίθεται να κάνει κάποια ανακοίνωση, στις 12 Απριλίου, σε ειδική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το αντικείμενό της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα τηλέφωνα θα χρησιμοποιούν λογισμικό που μοιάζει με το αναμενόμενο νέο λειτουργικό σύστημα «Windows Phone 7» για κινητά, το οποίο θα κυκλοφορήσει εντός του 2010.