Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε στα 190.000 ευρώ για το 1,4% της εταιρείας και καλύφθηκε από τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από το ομολογιακό

dionic logoΣτην απόκτηση επιπλέον ποσοστού 1,4% στην εταιρεία Διαδικασία Α.Ε, προχώρησε ο Όμιλος Dionic, στα πλαίσια της στρατηγικής ενίσχυσης των συμμετοχών του σε προσοδοφόρους τομείς και αξιοποίησης των συνέργιες που αναπτύσσονται μεταξύ των εταιρειών του Ομίλου.

Όπως ανακοίνωσε η Dionic, το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 190.000 ευρώ και καλύφθηκε πλήρως από τα αντληθέντα κεφάλαια του πρόσφατα εκδοθέντος ομολογιακού δανείου.

Μετά την απόκτηση του επιπλεόν 1,4%, η Dionic θα κατέχει πλέον το 21,85% στη Διαδικασία Α.Ε. Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο του 2007 η Dionic τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στην Διαδικασία, αποκτώντας ποσοστό 5% και τον Ιανουάριο του 2008 ενίσχυσε τη συμμετοχή της κατά 15,45%.

Όσον αφορά στην επιλογή για την ενίσχυση του ποσοστού συμμετοχής της Dionic στην εταιρεία Διαδικασία ΑΕ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου για επίτευξη περαιτέρω συνεργιών.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η Διαδικασία, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα, διαθέτει μακρόχρονη γνώση και εμπειρία σε έργα ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την θυγατρική του Ομίλου Atcom (δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου), τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας όσο και σε επίπεδο αξιοποίησης συνεργιών στην ανάληψη και υλοποίηση νέων έργων.

Παράλληλα, η Dionic σχεδιάζει να αξιοποιήσει τη δυναμική της Διαδικασίας Α.Ε στην προοπτική επέκτασης των δραστηριοτήτων της σε αγορές εκτός Ελλάδας και κυρίως σε Βουλγαρία και Ρουμανία, αγορές στις οποίες πρόκειται να αναπτύξει εντονότερη δραστηριότητα στο δεύτερο εξάμηνο του 2008.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Διαδικασία Α.Ε συμπεριλαμβάνεται από το 2008 στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Dionic με τη μέθοδο της πλήρους ενοποίησης.