H Disney ανακοίνωσε ότι όλες οι εταιρείες που ανήκουν στον όμιλό της είναι έτοιμες να αναπτύξουν ειδικές εφαρμογές για το νέο iPad της Apple.


toystory3Με την εφαρμογή ABC Player, το ABC.com διευρύνει την εμβέλειά του μεταδίδοντας ολόκληρα επεισόδια στο iPad. Οι χρήστες του iPad θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν δωρεάν επεισόδια από περίπου 20 δημοφιλείς σειρές του ABC μέσω Wi-Fi, με σύντομα διαφημιστικά διαλείμματα. Η εφαρμογή θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες του iPad να κατεβάζουν επί πληρωμή τα επεισόδια που επιθυμούν, μέσω του online καταστήματος iTunes. H εφαρμογή του ABC για το iPad μεταφέρει για πρώτη φορά την ολοκληρωμένη εμπειρία του ABC.com και τις βραβευμένες με ΕΜΜΥ σειρές του, σε μια φορητή touch-screen συσκευή. Επιπλέον, το site του ABC.com βελτιστοποιείται για το iPad, ώστε να υποστηρίζεται η πλήρης λειτουργία όλων των ενοτήτων του, συμπεριλαμβανομένων και των short-form βίντεο.


Η Disney Publishing Worldwide δημιούργησε δύο πρωτότυπες εφαρμογές ηλεκτρονικής ανάγνωσης του «Toy Story» για το iPad, συνδυάζοντας τις ιστορίες της Disney με μοναδικές δραστηριότητες και την απόλυτη τεχνολογία αιχμής. Η κάθε εφαρμογή «Toy Story» είναι και μια ολοκληρωμένη multimedia εμπειρία: τα βιβλία περιλαμβάνουν βίντεο από τις ομώνυμες ταινίες, δυνατότητα καραόκε και ζωντανής ηχογράφησης, περιγραφές από τον Τομ Χανκς και τον Τιμ Άλεν, τραγούδια από τις ταινίες, αυθεντικά παιχνίδια, ακόμα και ένα διαδραστικό παιχνίδι όπου τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίζουν έχοντας ταυτόχρονα και τα δέκα δάχτυλα πάνω στην οθόνη. Η εφαρμογή «Toy Story» είναι δωρεάν, ενώ η εφαρμογή «Toy Story 2» κοστίζει 8.99 δολάρια, παρέχοντας ταυτόχρονα συνδρομή ενός μήνα στο disneydigitalbooks.com. Μέσα στην άνοιξη του 2010 η Disney θα κυκλοφορήσει ακόμα περισσότερες εφαρμογές για το iPad, βασισμένες στις «Πριγκίπισσες της Disney», το «Phineas & Ferb», το «Winnie το Pooh» και το «Toy Story 3».


Η Disney Online έχει εξελίξει μια ειδική iPad έκδοση του επίσημου site της, Disney.com, που εστιάζει σε βίντεο αποκλειστικού περιεχομένου. Τα πρώτα βίντεο για το iPad περιλαμβάνουν νέες σκηνές από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της Disney ‘The Sorcerer’s Apprentice’ και ‘Prince of Persia: The Sands of Time’, ολοκληρωμένα επεισόδια από δημοφιλείς σειρές του Disney Channel και της Disney XD (“Χάνα Μοντάνα”, “Wizards of Waverly Place”, “Suite Life on Deck” και “Phineas & Ferb”) καθώς και ένα νέο μουσικό βίντεο των Muppets, με τίτλο «Stand by Me».


Εκτός από το ABC Player και τις εφαρμογές «Toy Story», η Disney, το ABC και το ESPN θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τις παρακάτω εφαρμογές:
• “Fairies Fly” – Πετάξτε με τις νεράιδες και ανακαλύψτε έναν κόσμο περιπέτειας και διασκέδασης. Χρησιμοποιώντας εντυπωσιακά γραφικά, αλλά και νέα σχέδια ειδικά για το iPad, το μαγικό αυτό παιχνίδι μας ταξιδεύει στο Pixie Hollow, καθώς η μία εποχή διαδέχεται την άλλη.
•“JellyCar 2” – Ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια του περασμένου χρόνου αποκτά διάδοχο, και το JellyCar 2 καταφθάνει με περισσότερα από 30 levels, νέες δυνατότητες και δύο διαφορετικούς τρόπους αναμέτρησης: Tether και Race. Το JellyCar είναι η κορυφαία πλατφόρμα οδήγησης της Walaber.
• “Phineas και Ferb Arcade” – Εμπνευσμένo από τη No1 σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά 6-11 ετών του Disney Channel και της DXD (Disney Xtreme Digital), περιλαμβάνει τρία απλά παιχνίδια με πρωταγωνιστές τους περίφημους ήρωες της σειράς: γίνετε πρωταθλητές του σερφ στο Cowabunga Candance, δοκιμάστε τις ικανότητές σας ως μυστικός πράκτορας στο Agent P’s Hideout και φτιάξτε το δικό σας βουνό στο S’no Problem!
• “Pinball ESPN” – Μια νέα εκδοχή του κλασικού arcade παιχνιδιού Pinball ESPN, γεμάτη νέες δυνατότητες όπως minigames, μοναδικά ηχητικά εφέ του μπάσκετ και περιγραφές του αγώνα από τον διάσημο εκφωνητή του ESPN SportsCenter, Τζέι Χάρις.
• ESPN ScoreCenter XL – Το ESPN δημιουργεί το ScoreCenter XL, που υπόσχεται να γίνει ο απόλυτος αθλητικός σύντροφος για το iPad. Η πρώτη και βραβευμένη εφαρμογή ESPN ScoreCenter για το iPhone και το iPod– με περισσότερα από 5 εκατομμύρια downloads από τον περασμένο Ιούνιο, που έγινε και το αρχικό λανσάρισμα – προσαρμόστηκε ειδικά για το περιβάλλον του iPad και ενισχύθηκε με νέα, προνομιακά χαρακτηριστικά. Αυτά περιλαμβάνουν ζωντανές αναμεταδόσεις, βίντεο με τις καλύτερες στιγμές των αγώνων, περιλήψεις και στατιστικές παιχνιδιών, αποτελέσματα και βαθμολογίες πρωταθλημάτων. Επιπλέον, το ESPN ScoreCenter XL προσφέρει προσωποποιημένες ειδήσεις και βίντεο στην ενότητα “myTeams” καθώς και κύριους αθλητικογραφικούς τίτλους με τα highlights της ημέρας μέσα από την ενότητα “Top Events”.
•FamilyFun Craft Finder– Η εφαρμογή FamilyFun Craft Finder της Disney προσφέρει άμεση πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του FamilyFun, που είναι γεμάτη με απίστευτες ιδέες χειροτεχνίας για όλη την οικογένεια. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ειδικής έκδοσης για το iPad περιλαμβάνουν ακόμα περισσότερες κατασκευές και εικόνες πραγματικού μεγέθους, για κάθε περίσταση και εποχή.


Για περισσότερες λεπτομέρειες και demo του ABC Player στο iPad, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.abc.com/ipad.