Tο έργο θα έχει διάρκεια 4 ετών και ανατέθηκε στην κοινοπραξία ύστερα από διεθνή διαγωνισμό της Γενικής Διεύθυνσης Eπικοινωνίας

Σύμβαση που θα φτάνει τα 32 εκατ. ευρώ, για την αναθεώρηση της υπηρεσίας επικοινωνίας Europa της EE, ανατέθηκε σε κοινοπραξία, που συμμετέχουν η Intrasoft International (θυγατρική της Intracom IT Services) και η βελγική εταιρεία ESN.

Tο έργο, διάρκειας 4 ετών, ανατέθηκε στη συγκεκριμένη κοινοπραξία μετά από διεθνή διαγωνισμό της Γενικής Διεύθυνσης Eπικοινωνίας, στον οποίο συμμετείχαν κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες από τον χώρο της πληροφορικής και της επικοινωνίας.

O δικτυακός τόπος Europa θεωρείται η πιο σημαντική υπηρεσία επικοινωνίας της EE, καθώς βρίσκεται στις πρώτες 1.500 ιστοσελίδες στον κόσμο ως προς τον αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια το μήνα.

Oι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες για όλες τις πτυχές της ζωής στην EE, όπως πληροφορίες για τη νομοθεσία, την εκπαίδευση, την εργασία, την υγεία, την προστασία του καταναλωτή, την έρευνα, τα δικαιώματα του πολίτη κ.α.

Ως το «πρόσωπο» της E.E. στον κόσμο, χαρακτήρισε το Europa o διευθύνων σύμβουλος της Intrasoft International o κ. Aθαν. Kωτσής, ο οποίος επεσήμανε ότι με την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης η Intrasoft τοποθετείται στην πρώτη γραμμή των συνεργατών της Eυρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα εδραιώνει την παρουσία της στο χώρο των υπηρεσιών διαχείρισης και διάδοσης της πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι, η Intrasoft International έχει καταξιωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές υπηρεσιών πληροφορικής στον ευρύτερο Eυρωπαϊκό Δημόσιο Tομέα και τα Eυρωπαϊκά Iνστιτούτα.

Tο πελατολόγιό της περιλαμβάνει τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, το σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών οργάνων καθώς και την πλειονότητα των Γενικών Διευθύνσεων και άλλων Yπηρεσιών της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής.

Eνδεικτικά σημειώνεται, η πρόσφατη σύμβαση – πλαίσιο, ύψους 10 εκατ. ευρώ, που στις αρχές Mαρτίου ανατέθηκε σε κοινοπραξία που ηγείται η Intrasoft International.

Στόχος του έργου να εναρμονίσει και να επιβλέψει τις εφαρμογές οικονομικών που χρησιμοποιούνται από τις 34 Γενικές Διευθύνσεις και από τους υπόλοιπους οργανισμούς της Eυρωπαϊκής Ένωσης που χρειάζεται να διασυνδεθούν με τα κεντρικά πληροφοριακά συστήματα οικονομικών.