Η NEC Corporation ανακοινώνει την πλήρη ενσωμάτωση της πρώην NEC Philips Unified Solutions στις δραστηριότητές της, ενώ το όνομα της αλλάζει σε NEC Unified Solutions.


NEC logo 2Ανήκοντας πλέον κατά 100% στoν όμιλο NEC, η νέα εταιρεία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής του ομίλου για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στις επικοινωνίες και στη δικτύωση, καθώς και για την αύξηση του μεριδίου αγοράς στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής (ΕΜΕΑ) .


Στρατηγική παγκόσμιας ανάπτυξης
Η NEC Unified Solutions αξιοποιεί την ισχυρή γκάμα προϊόντων UNIVERGE προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τη βελτίωση της υποδομής των επικοινωνιών τους, με στόχο την υιοθέτηση λύσεων βασισμένων στις Ενοποιημένες Επικοινωνίες.


Ομαλή μετάβαση
Οι περιφερειακές και εγχώριες οργανώσεις πωλήσεων αναμένεται να ωφεληθούν από τις κοινές λύσεις και τις συνέργιες “One NEC”, με την ανά την υφήλιο αξιοποίηση των εφαρμογών Φορητότητας και Ενοποιημένων Επικοινωνιών που αναπτύχθηκαν στην Ευρώπη, όπως τις IP DECT και Business ConneCT. Επίσης, οι δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης της NEC Unified Solutions ευθυγραμμίζονται με αυτές της NEC σε παγκόσμια κλίμακα, σχηματίζοντας ένα παγκόσμιο οργανισμό ανάπτυξης με έκταση από την Ιαπωνία έως την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.


Η ενσωμάτωση της πρώην κοινοπραξίας της NEC Philips στον όμιλο της NEC αποτέλεσε πρόθεση των NEC Corporation και Royal Philips Electronics ήδη από τη σύστασή της το 2006. Έκτοτε, η κοινοπραξία ενοποιήθηκε εντός του ευρύτερου ομίλου της NEC ώστε οι δραστηριότητες, η διευρυμένη γκάμα προϊόντων και η μακροπρόθεσμη εξέλιξή της να συνάδουν πλήρως με τη στρατηγική και τα σχέδια της NEC. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας εξακολουθούν να βρίσκονται στο Hilversum της Ολλανδίας ενώ δεν σημειώθηκαν μεταβολές σε επίπεδο Διοίκησης.