H 3M θα προχωρήσει στην υλοποίηση της σουίτας λύσεων SAP Business Suite 7, στο πλαίσιο της ενοποίησης των μεμονωμένων συστημάτων που διαθέτει.


sap business suite 7Η υλοποίηση έχει ως στόχο την αντικατάσταση παλαιών συστημάτων και λύσεων τρίτων παρόχων που ήδη υπάρχουν διάσπαρτες στους διάφορους τομείς δραστηριοποίησης της 3Μ, μέσα στα επόμενα χρόνια.


Έπειτα από μια σειρά εξαγορών εταιρειών, η 3Μ επέκτεινε το ευρύ χαρτοφυλάκιο καινοτόμων προϊόντων της με λύσεις όπως φαρμακευτικά προϊόντα, αλλά και λειαντικές και συγκολλητικές ουσίες. Πέρα όμως από τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της, η 3Μ κλήθηκε να διαχειριστεί και το γεγονός ότι οι εταιρείες αυτές χρησιμοποιούν διαφορετικές λύσεις λογισμικού για διαδικασίες που αφορούν διάφορα επιχειρησιακά επίπεδα, από τη λειτουργία καταστημάτων έως την εφοδιαστική αλυσίδα και τις διαδικασίες σύνταξης αναφορών. Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να ενοποιήσει το πληροφοριακό της περιβάλλον, αξιοποιώντας τη σουίτα λύσεων SAP Business Suite 7 για τη δημιουργία ενός ενιαίου μοντέλου λειτουργικών διαδικασιών, καθώς και την επίτευξη μεγαλύτερου βαθμού ορατότητας για όλο το εύρος των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της.


Για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας, η 3Μ θα προχωρήσει στη σταδιακή αξιοποίηση της σουίτας SAP Business Suite 7. Η εταιρεία ακολουθεί μια οικονομική προσέγγιση, διαμορφώνοντας σε βάθος χρόνου τα σχέδιά της γύρω από την πληροφορική, ανάλογα με την εξέλιξη τόσο των δικών της αναγκών, όσο και αυτών των πελατών της. Οι πρώτες υλοποιήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ευρώπη και την Ανατολική Ασία.


Στην Ευρώπη, η 3Μ βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός νέου συστήματος πρόβλεψης της ζήτησης και σχεδιασμού της διαδικασίας εφοδιασμού, αξιοποιώντας τη λύση SAP® Advanced Planning & Optimization. Στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας, η εταιρεία σχεδιάζει να αντικαταστήσει τα μεμονωμένα συστήματα πληροφορικής με το SAP® ERP μέσα στα επόμενα χρόνια.


suite_sm_sapΤο λογισμικό επιχειρησιακής ευφυΐας της SAP θα παίξει ρόλο-κλειδί στην υλοποίηση, επιτρέποντας στη διοίκηση της 3Μ να έχει πρόσβαση σε ακριβή και διαχρονικά δεδομένα σχετικά με την επιχειρηματική απόδοση της εταιρείας, ώστε να υποστηρίξει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Η συμφωνία των δυο εταιρειών επιτρέπει στην 3Μ να ενοποιήσει τις βέλτιστες πρακτικές της στην περιοχή των Η.Π.Α. και σε όσες περιλαμβάνονται στο χάρτη της παγκόσμιας υλοποίησης, αξιοποιώντας τις λύσεις επιχειρησιακής ευφυΐας SAP® BusinessObjects™.


Με δραστηριότητα που εκτείνεται σε διάφορους κλάδους, η 3Μ στοχεύει να δημιουργήσει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μέσω των καινοτόμων και ενοποιημένων εφαρμογών που προσφέρει η σουίτα λύσεων SAP Business Suite 7. Με νέες εφαρμογές να διατίθενται μέσω πακέτων αναβάθμισης, η σουίτα λύσεων SAP Business Suite 7 δίνει στην 3Μ τη δυνατότητα να προσαρμόζει συνεχώς τις διαδικασίες που έχουν ήδη υιοθετηθεί, χωρίς να χρειάζεται να διακόψει τις λειτουργίες της, όπως συνήθως συμβαίνει σε περιπτώσεις συνολικής αναβάθμισης συστημάτων.