Από την στήλη της “Καθημερινής”, “ο Δήκτης”

Μαλλιά κουβάρια ο ΟΤΕ με την Lannet. Ο ΟΤΕ, ως γνωστόν, έκλεισε το μεγαλύτερο μέρος των κυκλωμάτων της Lannet την περασμένη εβδομάδα και την επομένη, η τελευταία υπέβαλε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Οργανισμού.
Ομως, η απόφαση της προσωρινής διαταγής που έλαβε το Πρωτοδικείο ερμηνεύεται πολλαπλώς. Η Lannet την έχει εκλάβει ως διαταγή επαναφοράς της λειτουργίας των κυκλωμάτων του δικτύου της, ενώ ο ΟΤΕ την ερμηνεύει ως απαγόρευση μιας έτι περαιτέρω διακοπής κυκλωμάτων της.

Ως συνέπεια, η Lannet προσέφυγε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προκειμένου να βρει το δίκαιό της. Η τελευταία όμως επέλεξε, ορθώς, το «η σιωπή είναι χρυσός», με δεδομένο μάλιστα ότι έχει επιληφθεί η ίδια η Δικαιοσύνη. Τέλος, η Lannet έχει υποβάλει αίτηση συνδιαλλαγής στον ΟΤΕ βάσει του νέου πτωχευτικού δικαίου.

Ο ΟΤΕ δεν έχει αποφασίσει αν θα τη δεχτεί, αλλά είναι περίπου βέβαιο ότι είναι αναγκασμένος να το πράξει, προκειμένου να γλιτώσει ό,τι μπορεί από το «φέσι» των 20 εκατ. ευρώ που φαίνεται στον ορίζοντα.