Η Kaspersky Lab συμμετέχει στο International Forum on Cybercriminality (Forum International sur la Cybercriminalité – FIC), που ασχολείται με την ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο.


kaspersky-logoΤο forum τελεί υπό την αιγίδα της Γαλλικής Αστυνομίας και θα πραγματοποιηθεί στη Λιλ της Γαλλίας, από 31 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου 2010. Η εκδήλωση αυτή έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνή θεσμό, καθώς διεξάγεται για τέταρτη συνεχή χρονιά.


Το ηχηρό μήνυμα του φετινού FIC είναι: «Μαζί για έναν ασφαλέστερο ψηφιακό χώρο!». Το γεγονός ότι η διεθνής απήχηση της εκδήλωσης γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, αντικατοπτρίζει και την έκρηξη της εγκληματικότητας στον Κυβερνοχώρο. Κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών του FIC, θα συναντηθούν εκπρόσωποι κρατικών φορέων και στελέχη του ιδιωτικού τομέα από όλο τον κόσμο.


Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστούν και προτάσεις γύρω από δράσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην ενίσχυση της ενημέρωσης του κοινού γύρω από τους κινδύνους που παρουσιάζει το ψηφιακό έγκλημα.


Οι ειδικοί της Kaspersky Lab θα είναι οι κύριοι ομιλητές σε αρκετά από τα workshops που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του FIC 2010. Μεταξύ άλλων, ο Mirco Rohr, Technical Expert της Kaspersky Lab Europe, και ο Nicolas Brulez, Senior Virus Analyst της Kaspersky Lab France, θα πραγματοποιήσουν ειδική παρουσίαση στο workshop “The Growth of Nomadism: Is it sufficiently secure?”. Με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού, οι δυο ειδικοί της Kaspersky Lab θα επικεντρωθούν στους κινδύνους που προκύπτουν από την αναδυόμενη τάση της «ψηφιακής μόλυνσης».


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το FIC 2010, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.fic2010.fr/en/php/accueil.php4