Δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο κάνουν λόγο για την παρουσίαση ενός νέου iPhone από την Apple, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από διάφορα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.


apple-iphone-in-handΤο νέο iPhone θα είναι συμβατό με ασύρματο δίκτυο CDMA, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα από τη Verizon. Η AT&T από την άλλη, χρησιμοποιεί την τεχνολογία GSM. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η πληροφορία ότι η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει νέα έκδοση του τηλεφώνου τον Ιούνιο, ακολουθώντας την πρακτική των ετήσιων αναβαθμίσεων του προϊόντος. Το νέο μοντέλο θα είναι πιθανότατα πιο λεπτό και θα έχει ταχύτερο επεξεργαστή.


Σύμφωνα με κάποιες πηγές, το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί στις 22 Ιουνίου. Όπως αναφέρουν τα τεχνολογικά blogs Gizmodo και Engadget, το νέο iPhone ενδέχεται να φέρει την ονομασία HD, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ανταγωνιστεί αντίστοιχα κινητά υψηλής ανάλυσης, όπως το EVO 4G και το HD2. Επιπλέον, η ανάλυση της οθόνης θα είναι 940×640 pixels, θα διαθέτει κάμερα στο μπροστινό μέρος της συσκευής, ενώ το νέο λειτουργικό OS 4.0 θα είναι multitasking.