Σπουδαία αύξηση στα κέρδη του παρουσίασε ο όμιλος Printec για το 2007

Tα ενοποιημένα αποτελέσματά του για την οικονομική χρήση του 2007 ανακοίνωσε ο όμιλος Printec. Τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης κατά την οικονομική χρήση του 2007, συγκριτικά με το 2006.

Πιο συγκεκριμένα, βελτίωση των οικονομικών μεγεθών απεικονίζεται σε όλα τα εταιρικά και ενοποιημένα στοιχεία:

Σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 88,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 5,8% στη βάση συνεχιζόμενων εμπορικών δραστηριοτήτων έναντι του 2006. Τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 41,6% και ανήλθαν στα 6,5 εκατ. ευρώ χάρη στη βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους από υπηρεσίες και τη συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών.

Το 2007 αναλήφθηκαν μια σειρά από σημαντικές στρατηγικές επενδυτικές πρωτοβουλίες με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του Ομίλου στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Η νέα χρονιά ξεκίνησε δυναμικά με την ίδρυση της Printec Skopje στην ΠΓΔΜ, τον Ιανουάριο του 2007.

Η γεωγραφική επέκταση συνεχίστηκε τον Ιούλιο με την αναβάθμιση της παρουσίας του Ομίλου στη Μολδαβία και την ίδρυση τοπικής θυγατρικής.

Το φθινόπωρο του 2007 ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία της η Printec Ukraine LLC, ανοίγοντας τους ορίζοντες της Printec στην πλέον υποσχόμενη αγορά της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Τέλος, επεκτάθηκε η συμφωνία διανομής με την De La Rue (κορυφαία παγκοσμίως εταιρία παροχής λύσεων διαχείρισης μετρητών σε τράπεζες και εταιρίες λιανικής), σε δυο επιπλέον χώρες του Ομίλου (Κροατία & Σλοβενία).

Αντικατοπτρίζοντας την επιτυχημένη πορεία του στη Νοτιανατολική Ευρώπη, ο Oμιλος Printec δημιούργησε νέα μητρική εταιρία στην Κύπρο στις αρχές του 2008 η οποία θα εποπτεύει τις θυγατρικές του στις 14 –πλέον– χώρες δραστηριοποίησής του.