Από τις 6 Απριλίου και μετά, η παιχνιδομηχανή της Microsoft που είναι εξοπλισμένη με θύρες USB θα μπορεί να δεχτεί τα USB flash disks μέχρι 16GB ως κεντρική μονάδα αποθήκευσης.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


4463367885_ac9237e731Το σχετικό Update θα μπορείτε να το κατεβάσετε από το Xbox Live, μετά την εγκατάσταση του οποίου θα μπορείτε να αποθηκεύετε προφίλ παικτών, σημεία στο παιχνίδι από τα οποία θέλετε να συνεχίσετε κάποια άλλη στιγμή, demos και πολλά άλλα.


Στο επίσημο blog του Xbox αναφέρεται ότι η νέα λειτουργία είναι πολύ έυκολη στη χρήση και ανοίγει ένα νέο κόσμο δυνατοτήτων για την παιχνιδομηχανή. Μόλις συνδεθεί ένα USB flash drive στο Xbox 360, το σύστημα θα κάνει έναν έλεγχο και μετά θα μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει. Ο χρήστης θα μπορεί να καθορίσει πόσος όγκος θα χρησιμοποιηθεί από τη συσκευή με όσα GB περισσεύουν να εξακολουθούν να είναι προσβάσιμα από ένα PC ή Mac. Και πάλι στο blog αναφέρεται ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται συσκευές χωρίς κινούμενα μέρη όπως USB drives παρά σκληροί δίσκοι.


Θα υπάρχουν δύο θύρες USB διαθέσιμες, με την ικανότητα να δεχτούν ταυτόχρονα δύο συσκευές με χωρητικότητα έως 16GB, επομένως ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος θα φτάνει τα 32GB. Προκειμένου να μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τα εξωτερικά μέσα αποθήκευσης, θα πρέπει να μπει στο μενού των ρυθμίσεων μνήμης, να επιλέξει το κατάλληλο USB stick και μετά να ρυθμίσει το πόσο χώρο από αυτό θα χρησιμοποιήσει κλπ.


Η Sandisk έχει ήδη δηλώσει ότι θα κατασκευάσει ειδικά sticks για σύνδεση με το Xbox 360, ενώ όλα τα USB drives θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με την κονσόλα της Microsoft.