Εγκαινιάζοντας την διασυνοριακή αγορά eBay International Market (eIM), η eBay παρουσιάζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες θα γυρνούσαν τον κόσμο, για μία “ευκαιρία”.


eim01Η αγορά eIM επιτρέπει στους Έλληνες καταναλωτές να αναζητούν τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν σε μια ηλεκτρονική αποθήκη με εκατομμύρια προϊόντα από ολόκληρο τον κόσμο, να τα συγκρίνουν, να επιλέγουν αυτό που τελικά θέλουν και να το πληρώνουν, μέσα από ένα περιβάλλον που υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα.


Παρακινημένοι από τις ανταγωνιστικές τιμές, κι αναζητώντας δυσεύρετες μάρκες, εννέα στους δέκα Έλληνες θα προτιμούσαν να αναζητούν διαδικτυακές ευκαιρίες από την διεθνή αγορά, αντί να περιδιαβαίνουν τις βιτρίνες των εμπορικών δρόμων της πόλης τους, ιδιαίτερα εάν κάτι τέτοιο σήμαινε ότι θα μπορούσαν να βρουν στη σωστή τιμή τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν.


Αυτή η δίψα για προσιτές αγορές, το κυνήγι της χρυσής ευκαιρίας, αυξάνει τη ζήτηση για την ύπαρξη παγκόσμιων αγορών. Για το 18.3% των ανθρώπων, το συναίσθημα του να βρίσκουν ένα προϊόν σε τιμή που ενδέχεται να είναι η “μεγαλύτερη ευκαιρία στον κόσμο”, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε άλλο, ένα 22% λέει ότι χαίρεται να παραλαμβάνει ένα δώρο που δεν περιμένει, ενώ ένα ποσοστό μόλις 7% δήλωσε ότι αισθάνθηκε …όπως όταν ερωτεύεσαι!


ebay

ebay

Μέχρι τώρα οι κυριότεροι παράγοντες που εμπόδιζαν τους καταναλωτές να αρπάξουν μια ευκαιρία και να αγοράσουν από το εξωτερικό κάτι που δε θα ήταν σε θέση να αποκτήσουν από την τοπική αγορά ήταν οι εξής: α) το 19.3 % δεν γνώριζε σε ποιες ιστοσελίδες να ψάξει (συν το ότι έπρεπε να υπερβεί το εμπόδιο της ξένης γλώσσας), β) το 36.7% ανησυχούσε για το κατά πόσο η πληρωμή ήταν ασφαλής ή όχι, και γ) το 26% αγωνιούσε για το κατά πόσο θα στέλνονταν στην πραγματικότητα τα αντικείμενα που είχε αγοράσει.


Όμως, το eBay εγκαινιάζοντας το πρωτοποριακό International Market, βάζει όλες αυτές τις ανησυχίες στην άκρη. Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να αποκτήσουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα του eIM, αλλά και στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, στα ελληνικά. Επίσης, χάρη στο PayPal, το ασφαλές σύστημα online συναλλαγών που χρησιμοποιεί το eBay, οι καταναλωτές θα έχουν πλήρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση που τα προϊόντα τα οποία αγόρασαν, είτε δεν στάλθηκαν, είτε απείχαν πολύ απ’ όσα περιγράφονταν. Η μέθοδος πληρωμών PayPal είναι εύκολη στη χρήση, τα στοιχεία των αγοραστών είναι απολύτως ασφαλή και δεν υπάρχει ανάγκη να καταχωρούν τα προσωπικά τους δεδομένα κάθε φορά που θέλουν να πραγματοποιήσουν μια νέα συναλλαγή.


Για να ξεκινήσετε το κυνήγι των καλύτερων προϊόντων στις καλύτερες δυνατές τιμές, και να εκμεταλλευτείτε την παγκόσμια αγορά του eBay, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.ebay.gr


Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία:
• Οι Έλληνες επισκέπτονται ιστοσελίδες των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γερμανίας προκειμένου να εντοπίσουν τις πιο συμφέρουσες τιμές online
• Οι Έλληνες αναζητούν ευκαιρίες για ρολόγια χειρός, ανδρικά και γυναικεία παπούτσια, καθώς και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας
• Ο μέσος Έλληνας δαπανά $27 δολάρια σε διαδικτυακές συναλλαγές που θεωρεί συμφέρουσες
• Το 81% των Ελλήνων θα προβεί σε αγορά από το εξωτερικό εάν μπορεί να πετύχει μια έκπτωση της τάξης του 20% τουλάχιστον, ή και μεγαλύτερη


Χαρακτηριστικά του eIM:
• Διαδικασία εγγραφής, είσοδος στην υπηρεσία και προσωπικός λογαριασμός My eBay με υποστήριξη στα ελληνικά.
• Αναζήτηση αντικειμένων σε πολλές γλώσσες
• Κεντρική σελίδα απολύτως προσαρμοσμένη στα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε χώρας
• Αντικείμενα προεπιλεγμένα ως κατάλληλα για αποστολή στη συγκεκριμένη χώρα
• Τοπικό τμήμα εξυπηρέτησης πελατών
• Μετατροπή νομισμάτων για ευκολότερη σύγκριση τιμών, συμπεριλαμβανομένου του κόστους αποστολής