Στο χορό του 3D gaming μπαίνει και η Nintendo, με την ανακοίνωση ανάπτυξης του 3DS το οποίο δεν θα απαιτεί ειδικά γυαλιά για το τρισδιάστατο οπτικό αποτέλεσμα.


nintendo_3ds-540x275Η κίνηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως η αντίδραση της ιαπωνικής εταιρείας σε όλη την προσοχή που έχει προσελκύσει το περιεχόμενο που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις τρεις διαστάσεις.


Τα περισσότερα συστήματα τριών διαστάσεων προϋποθέτουν ότι οι χρήστες θα φορούν ειδικά γυαλιά, με τη Nintendo να δηλώνει ότι το νέο φορητό δε θα χρειάζεται καν κάτι τέτοιο ή αντίστοιχο. Η εταιρεία χαρακτήρισε το 3DS, όπως θα ονομαστεί κατά πάσα πιθανότητα το Nintendo_3DS_Next_Generation_Gaming_with_No_3D_Specs_xlargeνέο μηχάνημα, ως το διάδοχο του DS, οι πωλήσεις του οποίου έχουν φτάσει τα 125 εκατομμύρια τεμάχια σε παγκόσμιο επίπεδο.


Η Nintendo δήλωσε ακόμη ότι η νέα κονσόλα θα είναι συμβατή με τα παιχνίδια που ήδη κυκλοφορούν για το DS. Το 3DS αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2011, με την πρώτη επίσημη εμφάνιση του να πραγματοποιείται στη φετινή E3 που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.