Τα προϊόντα της νέας γενιάς του malware protection software της Avira προσφέρουν νέα χαρακτηριστικά και είναι ακόμα πιο εύκολα στη διαχείριση.


avira 10Πολλοί χρήστες περίμεναν το Avira AntiVir ProActiv, το συστατικό που εμποδίζει συμπεριφορές. Συγκεκριμένα, ελέγχει τη δραστηριότητα του προγράμματος στον υπολογιστή και μόλις εντοπιστεί η ύποπτη συμπεριφορά, μπλοκάρει το πρόγραμμα και δεν του επιτρέπει να τρέξει. Επίσης, σε περίπτωση που το malware είναι ακόμα άγνωστο, ο χρήστης μπορεί να συμμετάσχει στην Κοινότητα Avira στέλνοντας το δείγμα στους Avira Malware Researchers, προκειμένου να γίνει μια σε βάθος ανάλυση. Με αυτό τον τρόπο, κάθε χρήστης του Avira AntiVir Premium και Avira Premium Security Suite μπορεί να βοηθήσει, ώστε το Διαδίκτυο να καταστεί ασφαλέστερο, καθώς η ανίχνευση για αυτό το malware θα προστεθεί σε όλα τα προϊόντα Avira.


Η νέα λειτουργία “generic repair” μπορεί να καθαρίσει καλύτερα τους υπολογιστές από τις μολύνσεις. Αντί, απλώς, να διαγράψει το malware αρχείο, όταν δεν υπάρχει καμία ειδική επισκευή ρουτίνας, το Avira AntiVir τώρα καθαρίζει το μητρώο και το σύστημα αρχείων από περαιτέρω σκουπίδια, που μπορεί να έχει αφήσει ένας ιός στο σύστημα. Αυτό διασφαλίζει, για παράδειγμα, ότι ένα PC εξακολουθεί να είναι bootable, όταν αφαιρεθεί ένα malware.


avira screenshotΗ διαχείριση, επίσης, έχει απλοποιηθεί. Το αναθεωρημένο GUI παρέχει μια επισκόπηση, της τρέχουσας κατάστασης του λογισμικού, με μια ματιά. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει με 3 κλικ. Επίσης, σε περίπτωση που κάποιο malware βρίσκεται στο σύστημα, ο χρήστης δεν είναι απαραίτητο να επιλέξει από διάφορες επιλογές για το τι να κάνει, αλλά λαμβάνει μια μοναδική πρόταση, η οποία μπορεί να γίνει δεκτή με ένα μόνο κλικ.


Επιπλέον, ο γονικός έλεγχος στην Avira Premium Security Suite έχει επεκταθεί. Είναι τώρα δυνατό να περιοριστεί ο χρόνος της χρήσης Διαδικτύου. Αυτοί οι περιορισμοί μπορεί να αφορούν σε μηνιαίο χρονικό διάστημα, ή μπορεί να είναι πιο λεπτομερής, δηλαδή να ορίζουν ποιες ώρες και ποια ημέρα τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο


Όσον αφορά τα επαγγελματικά προϊόντα Avira για τις επιχειρήσεις, στο Avira AntiVir Professional προστέθηκε η δυνατότητα εγκατάστασης ενός firewall, καθώς και η λειτουργία Avira AntiVir ProActiv.