Η DIS παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την τεχνολογία Traffic Message Channel, η οποία ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση και τα διάφορα οδικά συμβάντα.


Vector_TrafficΠρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνολογία μετάδοσης κυκλοφοριακών δεδομένων σε οδηγούς με ψηφιακά κωδικοποιημένο σήμα μετάδοσης μέσω των ραδιοφωνικών σημάτων FM – RDS. Με αυτό τον τρόπο οι οδηγοί αυτοκινήτου μπορούν να επιλέξουν τον καλύτερο και ταχύτερο δρόμο για να φτάσουν στον προορισμό τους. Ανάμεσα στο πλήθος πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας TMC, ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην ανανέωση της κυκλοφοριακής κατάστασης ανά δευτερόλεπτο, στο δέκτη του οδηγού.


Η DIS συνεργάζεται μέσω της εταιρείας Info Trip με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, για την πληροφόρηση της κυκλοφοριακής κατάστασης του νομού Αττικής, καλύπτοντας 228 οδικά τμήματα, ενώ μελλοντικά οι υπηρεσίες της θα επεκταθούν στο Εθνικό Δίκτυο, τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης, και τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοποριακή αυτή υπηρεσία TMC παρέχεται δωρεάν μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2010, ενώ η ανανέωση της άδειας χρήσης γίνεται απλά και εύκολα μέσω της ιστοσελίδας www.naviextras.com στην τιμή των €69.00 για 12 μήνες.


DIS_LOGOΗ τεχνολογία TMC είναι αποκλειστικά διαθέσιμη από την DIS μέσω του λογισμικού πλοήγησης iGO 8 και των συσκευών Vector. Οι καταναλωτές σύντομα θα μπορούν να προμηθευτούν τις συσκευές Vector που υποστηρίζουν την τεχνολογία TMC από όλες τις αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών στην Αττική και την περιφέρεια.