Στο νέο Data Center του Εθνικού Δικτύου Έρευνας & Τεχνολογίας, που κατασκευάστηκε από την Lamda Hellix, εφαρμόστηκε η λύση InfraStruXture® της APC.


pic03430 (2)Το νέο data center αποτελεί την υποδομή που θα φιλοξενήσει στο άμεσο μέλλον, υπολογιστικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών και θα συμβάλλει στην περαιτέρω αξιοποίηση των ευρυζωνικών συνδέσεων των φορέων της ΕΔΕΤ Α.Ε. με τη χρήση νέων τεχνολογιών «υπολογιστικού νέφους» (cloud computing).


Παράλληλα, θα είναι εφικτή η δημιουργία ενιαίας κεντρικής υποδομής, μέσω της οποίας θα μπορούν να παρέχονται με αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο υπολογιστικές και αποθηκευτικές υπηρεσίες σε όλη την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας, όπως η παροχή εικονικών μηχανών (virtual machines).


Για το πλέον σύγχρονο data center στην Ελλάδα, η σχεδίαση της λύσης της APC βασίστηκε στην απαίτηση για ισχύ 16KW/Rack και Power Usage Effectiveness (PUE) < 1,8. Συγκεκριμένα η APC προμήθευσε τις κυψέλες και μετασχηματιστή μέσης τάσης συνολικής ισχύος 1,6 MVA, το διακοπτικό υλικό χαμηλής τάσης, το σύστημα UPS τύπου MGETM GalaxyTM 7000, ισχύος 750KVA σε τοπολογία Ν+1, τα συστήματα κλιματισμού InRowTM Precision Cooling σε τοπολογία N+1 Hot Aisle Containment και τα Rack Netschelter SXTM εξοπλισμένα με metered PDUs.


Αρχιτεκτονική InfraStruXure
Η καινοτόμος λύση InfraStruXure της APC είναι μια αρχιτεκτονική για κρίσιμες φυσικές υποδομές δικτύου (NCPI). Χρησιμοποιώντας ανοικτή σχεδιαστική προσέγγιση και τυποποιημένα στοιχεία, ενσωματώνει πλήρως την ενέργεια, την ψύξη και τη διαχείριση του εξοπλισμού των Data Centers.