Η περίοδος των Όσκαρ ολοκληρώθηκε με το ενδιαφέρον όλων να επικεντρώνεται στην απεικόνιση της τέλειας πόζας στο κόκκινο χαλί.


75497267resizedΟποιοσδήποτε ειδικός στο κόκκινο χαλί θα σας πει ότι το μυστικό για να εντυπωσιάσετε είναι να τελειοποιήσετε την πόζα σας. Επομένως, για να σας βοηθήσει να αποκαλύψετε τη διασημότητα που κρύβετε μέσα σας και να ποζάρετε σαν επαγγελματίας, η Nikon συνεργάστηκε με τον φωτογράφο των σταρ στο κόκκινο χαλί, Colin Bell, και την κορυφαία στιλίστρια διασημοτήτων, Hannah Sandling, για να σας δώσει μερικές απλές συμβουλές, προκειμένου η εμφάνισή σας σε κάθε φωτογραφία να κόβει την ανάσα.


Τέλεια επιδερμίδα
Για να εξασφαλίσετε ότι δείχνετε καλύτερα από ποτέ σε κάθε φωτογραφία σας, πρέπει να ελέγχετε τη φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιείται για τη λήψη της φωτογραφίας σας. Ένας καλός φακός φωτογραφικής μηχανής είναι σημαντικός για φωτογραφίες οσκαρικής ποιότητας.


Πολλές φωτογραφικές μηχανές της σειράς Nikon COOLPIX παρέχουν πλέον τεχνολογία απαλότητας δέρματος, με την οποία εξομαλύνεται και τονίζεται η επιδερμίδα, ώστε η φωτογραφία να φαίνεται σαν επαγγελματική από την πρώτη φορά και να αποφεύγονται τα μη κολακευτικά κοντινά πλάνα.


Άμεση απώλεια βάρους
Είτε ποζάρουμε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ είτε στην παραλία αποκαλύπτοντας περισσότερα σημεία του σώματός μας, είναι πιθανόν μερικές φορές όλοι μας να αισθανόμαστε αμήχανα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι, ώστε να φαίνεστε ψηλός/ψηλή και λεπτός/λεπτή χωρίς να χρειάζεται να τρέξετε στο γυμναστήριο.


Η συμβουλή της Hannah για να δημιουργήσετε την αίσθηση άμεσης απώλειας βάρους είναι να στέκεστε πλάγια μπροστά στη φωτογραφική μηχανή, βάζοντας το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Εάν σε αυτήν τη στάση στρέψετε το δάχτυλο του ποδιού σας προς τη φωτογραφική μηχανή και στηρίξετε το βάρος του σώματός σας στο πίσω πόδι σας, θα δείτε ότι το σώμα σας στη φωτογραφία θα φαίνεται περισσότερο ευθυγραμμισμένο.


«Για να μην σας προσθέσει η φωτογραφική μηχανή καμιά δεκαριά κιλά, ποτέ μην αφήνετε τον φωτογράφο να σας τραβά φωτογραφίες από κάτω, καθώς ο φωτισμός υπό αυτήν τη γωνία τείνει να μην είναι κολακευτικός και μπορεί να σας δείχνει με διπλοσάγονο ή σακούλες κάτω από τα μάτια. Ωστόσο, ορισμένες φωτογραφικές μηχανές, όπως η COOLPIX L110 της Nikon, περιλαμβάνουν ενσωματωμένες λειτουργίες μείωσης του θαμπώματος, παρέχοντας τέλεια λήψη κάθε φορά»


Μια άλλη σημαντική συμβουλή στην οποία θα επικεντρωθούν διασημότητες όπως ο Robbie Williams, είναι να φοράτε ένα μόνο χρώμα. Δεν είναι μόνο το μαύρο που σας αδυνατίζει. Εάν φοράτε ρούχα ενός μόνο χρώματος, θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Ωστόσο, πρέπει να αποφεύγετε να φοράτε λευκά, εκτός εάν είστε πάρα πολύ αδύνατη/αδύνατος, όπως η Angelina Jolie ή ο Jude Law. Το λευκό αντανακλά το φως και τονίζει τις ατέλειες.


Η ποικιλία είναι το αλάτι της ζωής
56640837resizedΗ Hannah λέει: «Μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως η Beyonce, ο Orlando Bloom και η Gisele Bundchen κατέχουν την πολύ σημαντική τέχνη της τέλειας φωτογραφικής πόζας και έχουν πάντα λαμπερή και τέλεια εμφάνιση.»


Σταθείτε στο ύψος σας
Οι περισσότεροι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων διασημοτήτων, δεν έχουν πολύ καλή στάση σώματος. Επομένως, εκτός και αν θέλετε να φαίνεστε πολύ ανέμελος, να θυμάστε να κρατάτε την πλάτη σας ίσια, το στήθος προτεταμένο (όπως ένα περήφανο παγόνι), το σαγόνι ανασηκωμένο, τους γλουτούς προς τα μέσα, και τους ώμους χαλαρούς. Αυτή η στάση θα βελτιώσει αμέσως την εμφάνισή σας. Φανταστείτε ότι κάποιος σας τραβάει από το επάνω μέρος του κεφαλιού σας με ένα κορδόνι.


Και συνεχίζει η Hannah: «Κρατώντας το στομάχι σας προς τα μέσα θα τονίσετε τους κοιλιακούς σας, ακόμα κι αν έχετε ωραίο σώμα. Είναι σημαντικό όμως να θυμάστε να μην κρατάτε την αναπνοή σας, καθώς αυτό φαίνεται συνήθως στη φωτογραφία και η εμφάνισή σας θα καταλήξει να είναι περισσότερο άκαμπτη παρά όμορφη».


Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια αποτελούν ένα μυστικό όπλο για καλή εμφάνιση στις φωτογραφίες. Τώρα πια, δεν επωφελούνται από αυτό μόνο οι γυναίκες, καθώς υπάρχουν σειρές κομψών παπουτσιών για άνδρες, τα οποία διαθέτουν μικρό τακούνι για πρόσθετο ύψος.


«Είναι πάντα πολύ πιο κολακευτικό να βγάζετε φωτογραφίες όρθιοι παρά καθιστοί, καθώς, σε όρθια στάση το σώμα σας μακραίνει αντί να κονταίνει», εξηγεί η Hannah.


«Όταν ποζάρουν, οι επαγγελματίες σπάνια κρατούν τα χέρια τους ίσια: απλώς ρίξτε μια ματιά σε ένα τυχαίο περιοδικό μόδας για να δείτε τι εννοώ. Ένα χέρι κολλημένο στο θώρακα μπορεί να τον κάνει να φαίνεται πιο πλατύς και πιο πλαδαρός. Επομένως, όταν σας φωτογραφίζουν, προσπαθήστε να λυγίσετε το ένα ή και τα δύο χέρια, έστω και λίγο, ώστε η πόζα να φαίνεται λιγότερο προσποιητή και στημένη. Ομοίως, μη στέκεστε και με τα δύο πόδια εντελώς ίσια και ενωμένα. Αφήνετε πάντα ένα κενό και κρατάτε τα πόδια ελαφρά λυγισμένα.»


Ο διεθνής φωτογράφος των σταρ, Colin Bell, φωτογραφίζει εδώ και πολλά χρόνια διασημότητες στα καλύτερά τους. Πιστεύει ότι πολλές από τις πρακτικές τεχνικές που χρησιμοποιεί με τους κορυφαίους σταρ είναι εξίσου αποτελεσματικές και όταν φωτογραφίζετε συγγενείς και φίλους.


Το στήσιμο
Ο Colin λέει ότι θεωρεί εξαιρετικά πολύτιμο το χρόνο και την προσοχή που απαιτείται για τη φωτογράφηση ενός θέματος. Επομένως, η προετοιμασία είναι πολύ σημαντική.


“Προτού καν πιάσετε τη φωτογραφική μηχανή, αφιερώστε λίγο χρόνο να κοιτάξετε γύρω σας και επιλέξτε το φόντο που σας φαίνεται καταλληλότερο για το θέμα σας.»


«Αν φωτογραφίζετε υπό χαμηλό φωτισμό ή κατά τη διάρκεια της νύχτας, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αντικείμενα σε κοντινή απόσταση πίσω από το θέμα, τα οποία θα φωτιστούν επίσης από το φλας της φωτογραφικής μηχανής. Θέλετε το θέμα σας να τραβήξει όλα τα φώτα χωρίς να υπάρχουν γύρω του σχήματα που θα λειτουργήσουν ως περισπασμός. Συχνά, η δημιουργία ενός καθαρού φόντου μπορεί να επιτευχθεί πιο γρήγορα αν μετακινηθείτε εσείς οι ίδιοι αντί για τα θέματά σας.»


Η φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιείτε, έχει επίσης σημαντική επίδραση στις φωτογραφίες που δημιουργείτε. Η COOLPIX S4000 της Nikon διαθέτει κλείστρο αφής, το οποίο ρυθμίζει αυτόματα τις κατάλληλες τιμές εστίασης και έκθεσης για το επιλεγμένο στοιχείο καθώς αυτό εμφανίζεται στην οθόνη.


Ο Colin λέει ότι πολλές από τις πόζες που χρησιμοποιούνται στο κόκκινο χαλί είναι χρήσιμες όταν φωτογραφίζετε τους φίλους σας: «Το μυστικό για να φαίνεστε τέλειοι σε κάθε καρέ είναι να αλλάζετε ελαφρά τη θέση του κεφαλιού και των ματιών σας”.


Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να χαμογελάτε πλατιά σε κάθε πόζα.