H EMC Corporation εδραιώνει την πρωτοκαθεδρία της στην αγορά των συστημάτων αποθήκευσης δεδομένων, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της IDC.


EMCΗ εν λόγω έρευνα έχει τίτλο “Worldwide Quarterly Disk Storage Systems Tracker” και δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο. Εκτός από την πρώτη θέση στα έσοδα και στη συνολική χωρητικότητα των συστημάτων αποθήκευσης που διατέθηκαν στην αγορά το 2009, η EMC διατήρησε επίσης την πρώτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, στην αγορά των εξωτερικών συστοιχιών RAID, στην αγορά των total open networked storage (συνδυασμός NAS με Open/iSCSI SAN), καθώς και στις αγορές των δικτύων SAN (Storage Area Network) και NAS (Network Attached Storage).


Ειδικότερα, όσον αφορά την αγορά των συστημάτων NAS, η EMC μέσα στο 2009 εδραίωσε σημαντικά την ηγετική της θέση, παρουσιάζοντας πολύ ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης και αποσπώντας μερίδιο από τον κοντινότερο ανταγωνιστή της.


Η EMC κατάφερε το 2009 να διατηρήσει την πρώτη θέση και να αυξήσει το αντίστοιχο μερίδιό της στην αγορά των εξωτερικών συστημάτων αποθήκευσης δεδομένων. Έτσι, καθώς η μετάβαση προς τα εικονικά κέντρα μηχανογράφησης αλλάζει εντελώς το τοπίο στην πληροφορική τεχνολογία, η EMC συνεχίζει να προσφέρει το καλύτερο και πληρέστερο portfolio προϊόντων, με το μεγαλύτερο βαθμό ενοποίησης, ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις των σύγχρονων data centers.


Στην αγορά των high-end συστημάτων αποθήκευσης, η EMC κατάφερε να δημιουργήσει νέα πρότυπα, χάρη σε καινοτόμες τεχνολογίες που ικανοποιούν τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών για massive scalability και αυτοματοποιημένη διακίνηση δεδομένων στα νέα αυτά μηχανογραφικά κέντρα.


Στη μεσαία κατηγορία, τα συστήματα unified storage της EMC συνεχίζουν την επιτυχημένη τους πορεία και δίνουν τον τόνο σε ολόκληρο τον κλάδο, αφού κατάφεραν να προσφέρουν στους πελάτες την ευελιξία που χρειάζονται, ώστε να μπορούν να συνδυάσουν τεχνολογίες SAN και NAS σε ένα ενιαίο σύστημα multi-protocol, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσουν τις επιδόσεις κάποιου από τα συστήματα που ήδη διαθέτουν.