Η AMD παρουσιάζει τον τελευταίο ATI FirePro graphics driver που είναι σχεδιασμένος να επιταχύνει την απόδοση των εφαρμογών, αυξάνοντας την αξιοπιστία.


ati-firepro-3d-graphicsΗ έκδοση 8.702 της σειράς ATI FirePro™ graphics driver, διαθέσιμη για download, περιλαμβάνει δυνατότητες εφαρμογών με αποτέλεσμα την επίτευξη σημαντικών βελτιώσεων -άνω του 20%- στις επιδόσεις. Αποτελεί ιδανική λύση για τους χρήστες, για παράδειγμα, των Dassault Systèmes CATIA, Autodesk® 3ds Max® και PTC® ProENGINEER®.


Τεχνικά χαρακτηριστικά του ATI FirePro graphics driver:
• Συγκριτικά με τους προηγούμενους drivers, η έκδοση 8.702 παρέχει πάνω από 25% βελτίωση της επίδοσης στους χρήστες του Dassault Systèmes CATIA και 20% για τους χρήστες των Autodesk 3ds Max και PTC Pro/Engineer.
• Οι χρήστες του Adobe® Photoshop® CS4 έχουν τη δυνατότητα πια να επεξεργαστούν τις εικόνες, με ταχύτητα 10-bit ανά component color, βοηθώντας τους να αποδώσουν με ακρίβεια τα χρώματα μεταξύ του Photoshop και της οθόνης (10-bit).
• Επιπλέον των κλασσικών οθονών, είναι συμβατοί και με τις οθόνες blue-line stereo χρησιμοποιώντας παράλληλα 3D γυαλιά.
• Η επιλογή DisplayPort audio είναι διαθέσιμη στις ATI FirePro professional graphics cards, υποστηρίζοντας 5.1 Dolby Digital και 5.1 DTS surround ήχο καθώς επίσης 8-channel και 2-channel uncompressed audio4.


Εντός του 2010, η AMD προγραμματίζει την έκδοση δίμηνων ενημερώσεων στους drivers με αξιόπιστες επιδόσεις των εφαρμογών και βελτιωμένα χαρακτηριστικά για notebooks που διαθέτουν ATI FirePro™ professional graphics. Η AMD συνεργάζεται στενά με κατασκευαστές notebooks ώστε να διασφαλίσουν αυτήν την πρωτοβουλία.