H διοίκηση της Samsung Electronics Hellas παρουσίασε το σχέδιο ανάπτυξής της με στόχο τον διπλασιασμό των μεριδίων της αγοράς που κατέχει σήμερα στην Ελλάδα.


samsung_logoΜε την παρουσία του Γενικού Διευθυντή Dai Yung Kim, του Διευθυντή Κώστα Μπαλαφούτα και του Πέτρου Δρακόπουλου Marketing Μanager παρουσιάστηκαν οι νέοι στόχοι της Samsung Electronics Hellas AE, της νέας θυγατρικής του κορεατικού ομίλου που θα δραστηριοποιείται άμεσα στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου.


Ο Dai Yung Kim, Γενικός Διευθυντής και ο Κώστας Μπαλαφούτας, Διευθυντή της νέας εταιρείας, σημείωσαν ότι οι στόχοι της Samsung Electronics Hellas για μεγάλη αύξηση των μεριδίων της στις αγορές της κινητής τηλεφωνίας, της πληροφορικής, των τηλεοράσεων και γενικότερα στις αγορές λευκών, μαύρων και ψηφιακών συσκευών προβλέπεται άμεση αύξηση του στελεχιακού δυναμικού στο επίπεδο των εκατό ατόμων, που σήμερα φτάνει στα 30 στελέχη.


Η Samsung αλλάζει άμεσα το μοντέλο διανομής, ειδικά σε αγορές όπως η κινητή τηλεφωνία όπου προσβλέπει σε μεγάλη διείσδυση στα επόμενα χρόνια. Μετά από 15 χρόνια συνεργασίας με τον Ομιλο Φουρλή στον τομέα της διανομής η συνεργασία που είχαν συνάψει ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Samsung Ελλάς, Κώστα Μπαλαφούτα, με τον Ομιλο Φουρλή γίνονται συζητήσεις προκειμένου να διερευνηθούν προοπτικές νέας συνεργασίας κάτω από το νέο μοντέλο διανομής που έχει αποφασιστεί. Ηδη από τον προσεχή Ιούλιο η Samsung Ελλάς θα διανέμει απευθείας τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας και από τον Ιανουάριο του 2011 θα συνεχίσει και με τις άλλες κατηγορίες προϊόντων.


Ο κύκλος εργασιών της Samsung στην Ελλάδα και στην Κύπρο το 2009 έφτασε στα 250 εκατ. ευρώ και φέτος η Διοίκηση της εταιρείας εκτιμά διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στην ισχυρή θέση της εταιρείας σε σημαντικούς τομείς της αγοράς όπως οι τηλεοράσεις, όπου κατέχει μερίδιο 38% με βάση τη συνολική αξία της αγοράς. Ανάλογα μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης υπάρχει και στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, όπου η Διοίκηση εκτιμά ότι από το μερίδιο 17% που κατέχουν σήμερα οι συσκευές της θα αγγίξει ή και θα ξεπεράσει το 30% λόγω της σειράς συσκευών νέας τεχνολογίας που παρουσιάζονται συνεχώς.


Αντίστοιχες εκτιμήσεις υπάρχουν και για τους τομείς των εκτυπωτών, οθονών, αλλά και στις αγορές των καμερών και των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, όπως επίσης και στους υπολογιστές όπου η εταιρεία πιστεύει ότι τα προϊόντα της έχουν χαμηλή διείσδυση στην αγορά, ειδικά των netbooks, αν και βρίσκεται σήμερα στην πρώτη θέση της ευρωπαϊκής αγοράς.


Το 2009 η Samsung σε διεθνές επίπεδο αναδείχθηκε «πολυνίκης» σε σημαντικές αγορές της ψηφιακής και της βαριάς βιομηχανίας με έσοδα που έφτασαν στα 118 δισ. δολάρια, καταλαμβάνοντας την 19η θέση στον κατάλογο της Interbrand, στην οποία καταχωρίζονται τα ισχυρότερα εταιρικά ονόματα.