Το Adobe InDesign δημιουργήθηκε στα τέλη του 1999 ως απόγονος του Adobe Pagemaker και έφερε την επανάσταση στις εκδόσεις με την τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά του.


adobe indesignΗ Adobe γιορτάζει την 10η επέτειο του InDesign με ένα λεύκωμα με τίτλο “Page by Page: 10 Years of Designing with Adobe InDesign”. Το λεύκωμα παρουσιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος και σχεδιαστές που συνέβαλλαν στην επιτυχία του InDesign. Η ηλεκτρονική έκδοση του λευκώματος σε PDF είναι διαθέσιμη στο Adobe.com και η έντυπη έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένα αντίτυπα στο Blurb στα μέσα Απριλίου.


Η εκδοτική αγορά εξελίσσεται ραγδαία και η Adobe διατηρεί την ηγετική της θέση με επαναστατικές λύσεις για τις εκδόσεις. Το InDesign μπαίνει στη δεύτερη του δεκαετία και επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά για ακόμα μια φορά, επιτρέποντας στους σχεδιαστές και παραγωγούς να δημιουργούν layouts σελίδων και πέρα από τα παραδοσιακά έντυπα Μέσα, δηλαδή σε online Μέσα και κινητές συσκευές, όπως eBook readers, smart phones και τη νέα γενιά συσκευών tablet που αναμένεται να παρουσιαστούν εντός του 2010.


“Page by Page: 10 Years of Designing with Adobe InDesign”
Το επετειακό λεύκωμα έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει μια σε βάθος περιήγηση στο πρόγραμμα που άλλαξε τα δεδομένα της εκδοτικής αγοράς και οδήγησε από τις έντυπες στις ηλεκτρονικές λύσεις. Το λεύκωμα παρουσιάζει το ρόλο που διαδραμάτισε το InDesign και τα προϊόντα που ανήκουν στην InDesign Family στην αλλαγή της ροής εργασίας των δημιουργικών γραφείων και εκδοτικών οίκων ανά τον κόσμο. Τέλος, το λεύκωμα παρουσιάζει την εξέλιξη του InDesign από το 1999 που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του μέχρι σήμερα και περιλαμβάνει δείγματα δουλειάς από περιοδικά, όπως το Marie Claire και το Condé Nast καθώς και πρωτοποριακά δημιουργικά γραφεία, όπως τα Modern Dog και Mucca Design.